有冇血壓高JM?

bujulo
|
我未有b前一向都marginal高,有時要度2次先正常。而家10weeks, 自己屋企量都13X/8X...去到診所仲高。醫生開左亞士匹靈,反覆諗緊食唔食好,驚會流啡流血...(醫生講話有機會有依d情況,就要停食)
有冇媽媽都係血壓偏高呀?唔知可唔可以唔食藥呢
李露眉
|

一定食,我第一胎就係高血壓引起妊娠毒血,31周早產,今胎12周要食阿士匹靈到37周
到中孕期先食,就太遲,我而家15周

我同你一樣,血壓扎界,,醫院度每次都高
愈量愈高,要屋企每日早晚量

血壓藥暫時唔洗食

阿士匹靈劑量好低,放心食
有早產經驗,孖胎,有高血壓,都要食
對bb無影響
vannis.l
|
我4週已經開始定了,冇問題
bujulo
|
多謝大家回覆,安心d..因為小x過...聽到有機會流啡已經好驚...

Yupig
|
bujulo 發表於 19-1-25 16:37
我未有b前一向都marginal高,有時要度2次先正常。而家10weeks, 自己屋企量都13X/8X...去到診所仲高。醫生開 ...

我都有血壓高,要食血壓藥同阿士匹靈。我都4週開始食。
李露眉
|
大家係米醫院度都高

控制唔到自己放松
terry9013
|
bujulo 發表於 19-1-25 16:37
我未有b前一向都marginal高,有時要度2次先正常。而家10weeks, 自己屋企量都13X/8X...去到診所仲高。醫生開 ...

我都係血壓偏高 入左院住左1日暫時有正常,不過就要日日係屋企量 我好驚要食藥同變左毒血症 我以家先14週
bujulo
|
我屋企量已經擲界,去到診所會再高d..要姑娘量多次試下...其實量既時候唔緊張架,不過次次都高
haha748494
|
回覆 李露眉 的帖子

我有個朋友平時都系血壓高,所以一直1516要不要BB.
李露眉
|
haha748494 發表於 19-1-27 21:41
回覆 李露眉 的帖子

我有個朋友平時都系血壓高,所以一直1516要不要BB.

食血壓藥同阿士匹靈
安全的
haha748494
|
回覆 李露眉 的帖子

朋友平時都有食開血壓藥。如果陀B,系咪要轉血壓藥。
李露眉
|
haha748494 發表於 19-1-27 21:50
回覆 李露眉 的帖子

朋友平時都有食開血壓藥。如果陀B,系咪要轉血壓藥。 ...

醫生應該會睇下岩邊隻,食埋阿士匹靈

我都食更阿士匹靈

能控制血壓

醫院會產檢好密,注意飲食,會平安的
haha748494
|
回覆 李露眉 的帖子

阿士匹靈會唔會副作用,我朋友食果隻高血壓,話會偏肥胖。
李露眉
|
haha748494 發表於 19-1-28 23:19
回覆 李露眉 的帖子

阿士匹靈會唔會副作用,我朋友食果隻高血壓,話會偏肥胖。 ...

唔會,好安全
李露眉
|
haha748494 發表於 19-1-28 23:19
回覆 李露眉 的帖子

阿士匹靈會唔會副作用,我朋友食果隻高血壓,話會偏肥胖。 ...

阿士匹靈好低劑量,任何有早產風險既都要食

至於血壓藥,到時睇下醫生有無調整
bujulo
|
李露眉 發表於 19-1-29 07:57
阿士匹靈好低劑量,任何有早產風險既都要食

至於血壓藥,到時睇下醫生有無調整

會唔會引致流血流啡呢?
李露眉
|
bujulo 發表於 19-1-29 12:04
會唔會引致流血流啡呢?