網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

現用小米平板好多年(hk官網買的), 電池壞壞地, 基本上要叉住電來用.

想換新的, 但小米香港沒有平板賣. 上淘寶睇小米平板4都唔貴, 心思思想買.
我主要都係睇下youtube, 打D小游戲(如candy crush), 要求唔高.
請問jm們知唔知大陸的平板香港用唔用到? 仲有冇咩要注意?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

可以換電呀。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

回覆 andyman 的帖子

唔識換, 睇過佢唔能夠就咁拆後蓋.

再上淘寶睇電池, 好似換電有D難度.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

OM123321 發表於 19-1-26 11:37
回覆 andyman 的帖子

唔識換, 睇過佢唔能夠就咁拆後蓋.
女士又真係唔識呢啲, 我都係叫 C6換, 曾經換過手機內置電池。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

回覆樓主:

去深圳原廠換應該唔貴

子爵府

OM123321 發表於 19-1-26 10:42
現用小米平板好多年(hk官網買的), 電池壞壞地, 基本上要叉住電來用.

想換新的, 但小米香港沒有平板賣. 上 ...

去小米之家俾錢佢幫你換都得啊!

伯爵府

回覆 BBQBB 的帖子

謝謝.

因為我去小米hk官網睇過佢"維修價格查詢", 選項中沒有小米平板, 以為他不管平板了...
唉, 過年後得閒再打電話去問問吧.

伯爵府

BBQBB 發表於 19-1-26 16:34
去小米之家俾錢佢幫你換都得啊!

大約咩價錢

子爵府

小談心 發表於 19-1-28 20:48
大約咩價錢

俾100蚊檢查費,之後再報價,你覺得OK先做,唔OK個100蚊都唔會退返。我好耐之前了,唔個依家有冇變,唔好意思

首頁

尾頁

跳至