你地每晚痾幾次夜尿?

喵喵最可愛
|
我現在9w
但由早幾個星期開始
唔知心理作用定真係急尿
每晚都要去1次夜尿
每次起身痾又會吵醒老公
其實我每晚有刻意減少飲水飲湯
但都冇咩改善
想問夜尿問題是不是每個孕婦都遇到?
同各位有咩改善方法?
謝謝

RubyYu07
|
我一晚都要兩次,訓唔著特別多尿屙
Kat00Kat
|
回覆 喵喵最可愛 的帖子

我一晚最少半夜去一次!有時兩至三次。好多時去完瞓唔著,眼光光一排先瞓到。我老公係隻死豬,嘈唔醒你擔心嘈住佢,可以瞓出面,應該會好啲。
Mariobobo
|
喵喵最可愛 發表於 19-1-26 22:36
我現在9w
但由早幾個星期開始
唔知心理作用定真係急尿

25週,晚晚都至少3次(emoji)
盡量9點後,唔飲甘多水
夜晚去VV去到忟(emoji)‍♂️
kiki903
|
我現在9w
但由早幾個星期開始
唔知心理作用定真係急尿

我都係晚晚起碼1次,有時兩次,
每次去完都訓唔返,或者要典返兩個鐘先訓得返,仲要伴隨住頭痛,
宜家返工好痛苦,又唔夠訓又頭痛個人又忟憎...
宜家9w咋,會頭痛到幾時呀?
射手貓
|
我現在9w
但由早幾個星期開始
唔知心理作用定真係急尿

頭3個月晚晚1次,而家少左,但間唔中醒左都去。
絕對唔係心理問題,因為子宮壓住左"旁江",所以儲到既尿少左,相應密d去廁所。
除非訓前飲太多水,我一直都無痾夜尿的習慣,之前個3個月係急到醒個種。
阿合hop
|
我現在9w
但由早幾個星期開始
唔知心理作用定真係急尿

起碼一次,啱啱先痾完尿,又要典一粒鐘先瞓得返,仲要伴隨住c6嘅鼻鼾聲,好正。
以前一覺瞓天光,自5week開始已經一晩一夜尿,而家11week。大家加油
Cancam103
|
我而家10week...訓著就晚晚一次,訓唔著就成日都去,兩個鐘一次到,因為我飲好多水!
MissPuffs
|
我第一胎係成日去,以為個個孕婦都咁。第二胎跟左營養師,知道左成日去VV代表bb搶緊你營養,跟返營養師既湯水。我真係冇乜夜晚VV. 去到37週了。而家都好少。仲訓得好好。所以我覺得真係同搶營養有關。
李露眉
|
我未有,都有夜尿一次

而家有左,唔係好訓到,要兩次
李露眉
|
Cancam103 發表於 19-1-27 05:51
我而家10week...訓著就晚晚一次,訓唔著就成日都去,兩個鐘一次到,因為我飲好多水!
...

我都係,訓唔着兩個鐘要去,去完又飲
amfam
|
MissPuffs 發表於 19-1-27 06:58
我第一胎係成日去,以為個個孕婦都咁。第二胎跟左營養師,知道左成日去VV代表bb搶緊你營養,跟返營養師既湯 ...

原來如此! thanks for your info
yukicheung0901
|
我現在9w
但由早幾個星期開始
唔知心理作用定真係急尿

我啱啱有果時晚晚都屙1-2次。但未有前唔會屙夜尿。
到中期會好d,唔會咁多尿屙。
我衣家34w,個b頂住個膀胱,又要成日屙得好密。
Watermelongirl
|
我都係9w... 每晚都一次~
Winne_the_poor
|
6週,我通常在夜晚十點至一點,半小時一次,好誇張,已經停了飲野,口還乾到起乾皮
ryanychu
|
每晚起身3次,唔起身就死都訓唔著,依家先15week咋,點算,有排捱。。
Dabyc
|
19w 平均每晚點都有一次
琴晚呢頭先柯完轉個頭又一篤
|
兩次
喵喵最可愛
|
kiki903 發表於 19-1-26 23:31
我都係晚晚起碼1次,有時兩次,
每次去完都訓唔返,或者要典返兩個鐘先訓得返,仲要伴隨住頭痛,
宜家返工 ...

係呀!每次都好難訓返可憐(emoji)
喵喵最可愛
|
ryanychu 發表於 19-1-27 15:26
每晚起身3次,唔起身就死都訓唔著,依家先15week咋,點算,有排捱。。

每晚3次都唔洗訓咁濟☹️