(立春)2月4日 屯門醫院開刀

pluto528
|
捱左咁耐…超想要豬仔!
但醫院決定要我立春個日生
啊!!!好sad ar…鬼叫我想省多d錢留返俾BB駛…
無得揀私家生…

不過聽聞只要捱過下午都可以做豬仔…
希望個日我吾係排頭3名開刀啦…
希望阿B能夠有幸做到豬仔…因為豬仔好命d架…

祈求中
Princesssiu
|
pluto528 發表於 19-1-26 23:07
捱左咁耐…超想要豬仔!

2月4日 11:14分立春,你個B 15分出世都豬豬
肥虎虎
|
捱左咁耐…超想要豬仔!

最好命唔係做唔做到豬仔
最好命係佢揀左你地做佢父母
好好記住呢點 !
chubama
|
捱左咁耐…超想要豬仔!

立春已經係豬仔啦!
如你所願
pluto528
|
好緊張啊⋯要開刀⋯原本想順產架⋯但阿B吾肯調頭⋯

到而家個頭仔仲係上面⋯醫生話順產會好危險⋯⋯
所以我直接揀開刀⋯不過因為生平第一次開刀⋯⋯
所以其實好驚好緊張~

呢個星期簡直係煎熬~又驚阿B早出黎⋯又驚到時要開刀⋯⋯
唉~
somhine
|
我第一胎屯門醫院開刀排第二,但等到3點先推入去手術室,3點幾阿B先出世,中間會有好多變數,唔好排第一就應該無問題
pluto528
|
回覆 somhine 的帖子

你都係屯門開過刀⋯

我想問下過程係點架⋯耐吾耐?!
我怕到時半身麻醉⋯見住佢落刀⋯會好恐佈⋯⋯

同我諗應該年30晚好少人會開刀⋯
我都擔心自己係頭兩名既機會好大~

我老公有叫我立即睇私家仲有無位⋯但埋單都要7、8萬左右起跳⋯
同埋我雙子宮架⋯又中左糖水同B鏈~
私家同公立都一早話定我早產風險超哂標~
能夠捱到今時今日都未生已經無神跡~

所以如果BOOK私家可能有咩意外仲貴⋯⋯
我情願留多D現金俾BB用~

唉⋯⋯好苦腦~
lovelypowerpuff
|
pluto528 發表於 19-1-27 17:30

你都係屯門開過刀⋯

你有風險就唔好博啦
bb 要幾時出世佢自己命數
唔好諗咁多專心待產
somhine
|

你都係屯門開過刀⋯

其實唔恐怖,因為佢會用布遮住咗,你睇唔到佢落刀嘅,然後你會feel到拉扯,你個B出世啦~係打麻醉會辛苦啲同有啲痛,但值得嘅。

如果你本身身體問題,就唔好諗咁多,疊埋心水係公院生啦,留返啲錢俾自己補身或者俾BB,好好享受埋呢個星期啦,BB出世你就有排忙啦~
chubama
|

你都係屯門開過刀⋯

你諗太多啦!
放鬆d等生仔啦!
到時開刀咪開刀,順產咪順產囉!
冇嘢事事完美嫁!
個天會安排最好既俾你,
就算唔係豬仔,健康已經足夠!
somhine
|
我個時好似因為中間插咗個緊急手術同第一位媽媽手術耐咗,先排到咁後入去 但好快就搞掂,2點尾3點左右推入去手術室,3點尾個仔就出世啦,係手術室門口抖咗半個鐘(好似係)唔記得咗,就推後去產後房休息,唔駛緊張
做個靚太
|
如果父母係錫佢嘅,就算唔係豬仔都好命!
haha748494
|
希望你可以如願以償,預祝順順利利。