自從懷孕後,有咩野老公做得好左?or 仍然乜都唔做?

hkmcdmcd
|
做得好左:
1. 乾淨左
2. 肯早瞓
做得唔好:
唔會主動搵任何資料

vickywong3003
|
我老公一知道有咗就即刻去書局買書,上網睇資料,仲緊張過我
咩都唔俾我做(有時真係會嫌佢太煩)
s_for_samantha
|
我老公前期都好緊張 呢樣又吾食得 個樣又吾食得。不過我開始作嘔作悶無胃口開始 就放寬左 我想食就食
EstrellaDamm
|
hkmcdmcd 發表於 19-1-27 00:08
做得好左:
1. 乾淨左
2. 肯早瞓

唔覺有咩唔同,正正常常。我生過兩次,老公成日話唔記得我大肚亦唔會緊張,因為我都係如常生活,唔覺得大肚要特別點樣。
angelkk
|
做得好左:
1. 乾淨左
2. 肯早瞓

自從大肚, 老公每日拖地同付責清理貓廁所(emoji)
KarenC
|
老公做多左家務
pussykat
|
EstrellaDamm 發表於 19-1-27 10:48
唔覺有咩唔同,正正常常。我生過兩次,老公成日話唔記得我大肚亦唔會緊張,因為我都係如常生活,唔覺得大 ...

認同。唔覺得有咩唔同,如常生活同做運動,家務照做,反而我醫生仲緊張過我。

kmbb519
|
我已經生左,老公都好肯幫手湊,唯一係好抗拒掂佢d便便
mingchan811
|
食方面管多左,
家務都主動做多左...同按摩(一時時喇)
亦願意搵關於育嬰資料~
有時候都感覺到被寵幸
cherrylee1105
|
我老公可能平時表現太差
自從我有左
覺得佢表現非常優秀

我老公教其他男人
平時唔好對個老婆咁好

如果唔係冇進步空間
freshrose
|
老公做哂全屋家務,咩都唔駛我做
ChansBB
|
做得好左:
1. 乾淨左
2. 肯早瞓

洗碗同執狗屎

仲係我面前幫我食晒d魚生
wing2wing
|
平時我懶做家務, 佢會話我懶散, 而家老公自己自動自覺去掠衫洗衫
不過SO FAR未見佢主動吸塵拖地.....
而且我都買左書, 佢寧願睇小說都唔會睇下本書講咩.....
香奈兒Baby
|
做得好左:
1. 乾淨左
2. 肯早瞓

老公話我好hea,常常忘記自己是個孕婦
提醒我小心、不讓拿重物
食方面除了生食外,他認為我開心想食就好了
有時老公擔心得太多或管太多反而會對媽媽造成壓力

|
肯湊仔
RubyYu07
|
食嘢方面管得好嚴,仲有好多地方都限制我去。我覺得好煩。可能第一次做爸爸係咁緊張。
cclau2046
|
我C6無咩吾同,佢覺得好amazing , 同覺得自己發夢中,好吾真實! 其他一樣都係成日夜反黎!
happysharingman
|
都係做曬全屋家務 咩都唔洗我做 尤其搬屋佢一個人處理曬 我返娘家休息

最感動係有次好早要去醫院抽血佢都肯陪我 同埋半夜成日抽筋 叫佢即刻醒幫我拉筋