興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下系北京運隻狗黎香港系坐飛機的,但個個人話吾洗隔離直接攞狗就得,
但我見漁農農處又話要隔離120日,
其實姐系點?
系米一定要申請狗隻進口?如果吾系飛到黎
都拎吾到?

侯爵府

Kannyyyyyyy325 發表於 19-1-27 00:56
想問下系北京運隻狗黎香港系坐飛機的,但個個人話吾洗隔離直接攞狗就得,
但我見漁農農處又話要隔離120日, ...

梗係要申請啦,當年我2隻狗由香港飛去馬來西亞都要係香港申請出境,之後係馬來西亞申請入境,之後cargo睇晒2邊申請先比上飛機呀

正常由內地進口都應該要隔離,你最好打去漁農處問下

瑪瑙宮

Kannyyyyyyy325 發表於 19-1-27 00:56
但我見漁農農處又話要隔離120日, ...

如果係你自己養開既狗想運番香港都要檢疫幾個月,如果係買左狗運番香港,更加睇清楚,好多騙子話領養,唔使錢,只比運費,搵埋寵物運輸公司,所以樓主要小心。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

回覆 mrs.tan 的帖子

內地有人比齊文件証明,到香港都要格離?

侯爵府

Kannyyyyyyy325 發表於 19-2-3 02:59
回覆 mrs.tan 的帖子

內地有人比齊文件証明,到香港都要格離?

應該要,你打去1823問下漁農處

我2隻狗由香港飛去緊馬來西亞都要係馬來西亞隔離1個月

禁止訪問

複式洋房

回覆 Kannyyyyyyy325 的帖子

個 D 叫走私

首頁

尾頁

跳至