尋救流產手術資料!我應該點做?

TseU
|
本應想問我婦產科E生應該要點做流產手術?但今日放假又問五到! 我又好焦慮!唔知點去處理件事!
好担心做完手術後有陰影五敢再造人!
好怕又係甘收場! 好冇信心!

又怕去私家婦產科做流產手術收得好貴! 總之好多野担心!
唔知担心邊樣先! 好頭痛!
我身邊又冇FD試過尼D情況! 又問五到意見!
老公更加冇去關心件事! 冇幫我去解決問題! 只係賴扮野問候1句:
坚強面對! 冇左下次再繼續努力!
之後距仲嘻嘻哈哈…又打機,我心里面好痛…
點解有D甘既老公! 五係同我1齊去分憂!
呢頭好似關心你,個頭又走去打機! 嘩!
問題係點解仲有心情打機? 五理下我?

angel.to
|
因為胎有問題要流產,去公家睇醫生就ok啦!
babymama2
|
回覆 TseU 的帖子

如果怕私家貴可以去政府做呀

pinki8888
|
TseU 發表於 19-1-27 16:47
本應想問我婦產科E生應該要點做流產手術?但今日放假又問五到! 我又好焦慮!唔知點去處理件事!
好担心做完手 ...

政府睇啦,試左藥流,再配合中藥
之後政府會再幫你檢查清晒未,
未先刮宮
TseU
|
pinki8888 發表於 19-1-27 17:35
政府睇啦,試左藥流,再配合中藥
之後政府會再幫你檢查清晒未,
未先刮宮

但政府做靠采數,係米私家穩陣? 有冇人知私家收費大約幾$?
等我有預算
pinki8888
|
TseU 發表於 19-1-27 18:00
等我有預算
...

其實政府同私家都系靠彩數,
政府同私家醫生唔會見你有組織 ,佢唔清,
佢地一定會盡力幫你
pinki8888
|
TseU 發表於 19-1-27 18:00
等我有預算
...

我系政府生完,流左好耐同好多血 ,
懷疑有組織留左系入面,
政府每隔7-14日要我反去照一次,
直到完完全全,無問題先close file,
一有唔對路就要我留院,
又分析唔想一時一刻叫我刮宮,
驚影響下次懷孕 , 所以我覺得政府都唔算好差
TseU
|
pinki8888 發表於 19-1-27 18:20
我系政府生完,流左好耐同好多血 ,
懷疑有組織留左系入面,
政府每隔7-14日要我反去照一次,

點book政府做流產? 甘我周數細係米五需要1黎就做刮宮?
pinki8888
|
TseU 發表於 19-1-27 18:26
點book政府做流產? 甘我周數細係米五需要1黎就做刮宮?

私家有無寫信比你 ,
如果無你直入急症室就得,佢會轉你上婦科病房
醫生會比你擇用咩方法,多數都用藥流先,
因為胎細,
我果時食左2劑中藥,再覆診照無晒野系入面,唔洗刮
TseU
|
pinki8888 發表於 19-1-27 18:29

私家有無寫信比你 ,

私家直頭話如果有肚痛同流大量血就要入返距個到check,
遇著放假先入急症,甘我想係政府做既話直接自己踩上去婦科病房講我既情況得嗎?
我都揀食药自己流出易接受D丶做刮宫好恐怖!
不能接受!

TseU
|
pinki8888 發表於 19-1-27 18:29

私家有無寫信比你 ,

藥流食後會有咩反應? 1般清得晒入面D組織?
pinki8888
|
TseU 發表於 19-1-27 19:05
遇著放假先入急症,甘我想係政府做既話直接自己踩 ...

你去急症同佢講你系私家check左咩情況 ,
之後會系急症check,之後再上婦科病房,唔好口直踩上去 ,照左真系有問題,佢先會幫你做,
會比你擇用咩方法
pinki8888
|
TseU 發表於 19-1-27 19:07
藥流食後會有咩反應? 1般清得晒入面D組織?

我自己就無試過藥流 ,因我食中藥清得晒,
朋友就話佢發冷,想嘔,之後痛就排左,
排完之後要搵樽入反去比醫院,
之後再照下有無野仲系子宮,未必肯定清得晒,
未清可再試多次藥流,或刮,政府都跟得幾足放心
我要做媽媽
|
去政府問下醫生意見啦,唔使太擔心架
Nbs
|
TseU 發表於 19-1-27 19:05
遇著放假先入急症,甘我想係政府做既話直接自己踩 ...

你想去政府的話,去急症室,話私家睇左小產,轉介信都唔使的,佢地會收你上病房或俾期你睇醫生。
唔好直剷上婦科病房,程序唔係甘,只會比人趕。個個都話自己有野然後直衝入病房話睇醫生仲得了既 ?!
甘細週數,食/塞藥都得喇, 8 9 成清。

fa9bb
|
我想早啲處理好停胎同埋驚藥流唔清最後都要吸宮
所以去左仁安吸宮大約2萬3千幾
醫生手術幾好
40天之後有返月經而每人個月都準時尼
如果想睇政府就如樓上Jm所講入急症
佢會即時轉你上婦科
麻每吉
|
負擔到嘅揀私家吸宮,因為有啲人藥流左唔清結果又係要做手術,變相時間又拖長左,清唔晒發炎好煩的

點揀都好,盡快啦,快啲搞掂過年,唔洗心掛掛

心理生理預備好先再造人,下次中左放輕鬆,過左7週幾8週先去睇醫生照,起碼到依個週數通常有心跳,到時無咁驚

fantasytong
|
好担心做完手 ...

醫生話好常見,通常胚胎唔正常都會自然淘汰。
18年頭8w胎停,仁安做吸宮手術二萬三左右,應該視乎醫生收咩價,我做個陣全身麻醉,入手術室到出手術室30-45mins,一做完手術就已經麻醉藥過左醒返,上午入院下午出院,有少少血,又無話好痛,大約4、5個星期黎返M。
最重要係你自己放開心結,就算老公點安慰你都好,其實都要自己諗辦法走出陰影,加油。
sandy_astroboy
|
好担心做完手 ...

上年4月底係私家醫院做刮宮,全身麻醉,醫生話藥流有機會清唔乾淨,所以想快d調理就做手術,記得好好坐小月再中醫調理,3個月後再努力啦
kinkiking1129
|
去睇急証,大肚婆好快有得睇,第二日轉介去婦產科,之後下午可塞藥