禍從口出

|
昨日跟老公傾偈,一時口快快,說了一句。你估你好耐咩?一個廣告時間也可。他當時面有不悦,之後說:係呀!係呀!

其實我想再解釋,不過怕越描越黑,以為我解釋即代表掩飾。唉……不專心,真的不應胡亂說話。

我應該道歉,還是當若無其事?
FennieMan
|
嘩,男人最忌被批評size, 時間短...... 你真係
|
FennieMan 發表於 19-1-27 18:36
嘩,男人最忌被批評size, 時間短...... 你真係
我原本並非這個意思。他想看完套劇,但要十時半有多,我覺得太夜。故提出在廣告時間,我想說即使劇播出也可一邊聽套劇。但想到我一說出來,便讓他知道我平時也不專心,所以衝口而出。

知衰了,所以想想如何補救
cablecabletv
|
坦白講,你C6自知自己係「快槍手」,先會如此在意/介懷啫
cablecabletv
|
相反地,假如個男人次次半小時以上,即使被女人這樣訕笑,只會以行動反擊,事實勝於雄辯,x到個女人反轉再反轉
KKKKit
|
男人死穴,等於話一個女人肚腩大過上圍一樣....會有殺人的沖動
soso1227
|
回覆 20091223 的帖子

踩中男人死穴,口頭解釋冇用,
唯有盡快行動,
令佢知你enjoy
秋天與楓葉
|
20091223 發表於 19-1-27 18:44
我原本並非這個意思。他想看完套劇,但要十時半有多,我覺得太夜。故提出在廣告時間,我想說即使劇播出也可 ...

你意思係老公提出睇完劇之後親密....
你就提出襯廣告時間親密.....
仲要一邊開住電視聽劇嚟做.....
咁你唔止口快快講錯嘢....
係好傷佢自尊心....係事實都唔好講出嚟.....
加上應該無男人接受到....老婆一邊睇電視劇,一邊做做愛....
除非係睇緊男人至愛嘅愛情動作片...

Stepmother
|
20091223 發表於 19-1-27 18:27
昨日跟老公傾偈,一時口快快,說了一句。你估你好耐咩?一個廣告時間也可。他當時面有不悦,之後說:係呀! ...

下次讚返佢補鑊囉
venf
|
既然從口出左, 咁從口入返補數
Heisenberg
|
venf 發表於 19-1-28 12:37
既然從口出左, 咁從口入返補數

agree 道歉無用,jm要做返場好戲令佢覺得自己好勁,事後仲要回味
20150618bb
|
昨日跟老公傾偈,一時口快快,說了一句。你估你好耐咩?一個廣告時間也可。他當時面有不悦,之後說:係呀! ...
今晚咪佢..........................
Nancy20090615
|
點解可以講野咁唔尊重老公?
PTMCYS
|

反而我有興趣知, 點解一個廣告的時間妳就足夠, 急成那樣子
mingmama
|
PTMCYS 發表於 19-1-28 14:44
反而我有興趣知, 點解一個廣告的時間妳就足夠, 急成那樣子

同埋呢啲嘢可以預計到時間嘅咩
PTMCYS
|
mingmama 發表於 19-1-28 17:11
同埋呢啲嘢可以預計到時間嘅咩

點解男女的角色倒轉了...., 這些機會不屬於我的
mingmama