婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

背景:話說我個四丶五十歲既姑奶,未婚既,有一個香港男朋友,長年係大陸做野,一個星期返黎香港會佢一次,心理極度不平衡。

事情1: 我個女生得尚算得意,呀女兩歲時,心理不平衡姑奶有日話(老公在場),美國有個細路女,生得好靚,後來比個變態佬姦殺,所以,你個女呀XX生得咁靚,唔係好事。咁樣個細路女,心地好毒啊。

事情2: 生咗個女之後,我地因為校網問題,所以係心儀校網買樓,我地簽臨時買賣合約時,佢一齊黎,老公想係臨時買賣合約寫我個名,心理不平衡姑奶不斷叫我老公唔好加我名,跟住佢叫我一齊出經紀鋪,當時只有我同佢,佢同我講,我知老公加個老婆個名,老婆會好開心,但如果你對你老公好,層樓唔寫名你都比心機幫你老公供。仲同我講,佢細佬既錢(不是好多錢),我係無出過力,唔應該落我個名。

事情3: 話說我個人比較迷信,佢係基督教既,我信佛,佢就成日話我信鬼。其實,大家細個讀書,都有教乜野係freedom of religion 啦。

事情4: 因為個女細個成日病,我停咗幾年無返工,佢就成日問我老公,使唔使比家用外父外母,事實系我老公只係過時過節比錢,當做節(老公自己比),我,我呀爸呀媽都唔要求我老公比外父外母。

事情5: 其他濕濕碎碎有機會再講,今晚,上奶奶屋企食團年飯,我坐係梳化到食野,隻狗系咁跳上黎lam我野食,我勁叫個女抱開隻狗,隻狗又lam個女口同鼻,跟住心埋不平衡姑奶係房衝出黎,話我坐咗隻狗個坐,叫我走開比返個位隻狗坐,仲叫我咁唔中意唔好上黎。於是我一聲不響走咗,無再食團年飯,回家途越諗越委屈,係車到喊咗出黎。

子爵府

所以咪嫁唔出囉jm唔駛理喱啲毒舌婦啦,把口咁衰佢自有報應

子爵府

actual 發表於 19-1-27 20:34
背景:話說我個四丶五十歲既姑奶,未婚既,有一個香港男朋友,長年係大陸做野,一個星期返黎香港會佢一次, ...

自己走?比我帶全家人一齊走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

背景:話說我個四丶五十歲既姑奶,未婚既,有一個香港男朋友,長年係大陸做野,一個星期返黎香港會佢一次, ...

唔值得為呢啲人而喊。 同老公講,以後再少啲見姑奶

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 little06 的帖子

係超級毒舌,仲要心腸黑到不得了。

大宅

回覆 金三珣 的帖子

個時無諗到咁多,應該帶埋個女走。

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

我唔會再見啦,老C不相往來。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

actual 發表於 19-1-27 23:11
回覆 crystal媽咪 的帖子

我唔會再見啦,老C不相往來。

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

你姑奶直頭變態啦!我係你買樓果度會答佢:關你叉事!

咒你果女果度,你應答佢:你咁”靚女”又唔見你有事....哈哈哈...(當笑話講)

大宅

回覆 wingwing2009 的帖子

又變態又狠毒。我就係唔識應對佢,所以佢咁過份。

公爵府

actual 發表於 19-1-28 00:19
回覆 wingwing2009 的帖子

又變態又狠毒。我就係唔識應對佢,所以佢咁過份。

基督徒大部分都系係咁。

cqwert    發表於 19-2-2 09:14

大宅

回覆 金三珣 的帖子

我老公同個女食到23:45先返,我既存在根本就好'悲'微。

翡翠宮

畀面勳章

actual 發表於 19-1-28 02:05
回覆 金三珣 的帖子

我老公同個女食到23:45先返,我既存在根本就好'悲'微。 ...
如果係咁,要鏟的係你老公,姑9只係外人一個,當佢透明,老死不相往來就得。但係你老公睇住老婆俾人恰到上心口都當無事,俾我一定鬧到佢上天花板!
日日是好日

大宅

回覆 mother904 的帖子

已鬧,亦心灰已冷,好傷心。

子爵府

回覆樓主:

做賣剩蔗唔係冇原因嘅。

再講,佢男友係大陸,有其他女人的話,返香港分分鐘唔肯掂佢。佢慾求不滿個人又係燥啲嘅。

sytse    發表於 19-1-28 14:32

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

你老公....無幫你
咁你都可以唔洗帶個女再去啦.~~

男爵府

毒舌

大宅

回覆 Reema 的帖子

係呀!希望我老公肯

大宅

回覆 冬瓜籽 的帖子

仲好中意9up, 總知佢自己啱哂

冬瓜籽    發表於 19-1-28 14:10

大宅

點解你唔喺飯枱果邊食, 要喺梳化度食既?

吓?! 你老公無追出黎找你? 佢好似唔多重視你喎。

首頁

尾頁

跳至