止嘔方案

amfam
|
一個鐘嘔三次,仲想嘔
好辛苦
我要做媽媽
|
一個鐘嘔三次就真係比較犀利喎,你區得辛苦嘅話試吓搵醫生開止嘔藥啦
健康蛋蛋
|
我都係咁
好似着左制,停唔到。
我靠止嘔藥止嘔,今日食哂啲藥了,又全日在度嘔了…
amfam
|
我又再嘔多次,今晚嘔左4次
搞到我老公問我係咪腸胃炎
Watermelongirl
|
我之前一日3次左右。。依家差唔多week 10好左好多~ 有時隔一日先會嘔一次!加油呀! 我係空肚就會想嘔,隨身放蘇打餅
Ken0320
|
回覆 amfam 的帖子

我又係一開頭有左就已經不停嘔..食咩都嘔飲咩都嘔..
嘔到覺都訓唔到, 你要食止嘔藥呀!!
唔係嘔到脫水架啦~不過食完太攰..又要返工
我都係只可以臨訓前食一次
amfam
|
Ken0320 發表於 19-1-28 10:21
回覆 amfam 的帖子

我又係一開頭有左就已經不停嘔..食咩都嘔飲咩都嘔..

Thank you
今朝暫時未嘔但想嘔,一陣會去睇醫生...完全返唔到工
李露眉
|
話梅
fungenergy
|
我寧願嘔得出..
而家日日作嘔都嘔唔出, 頂住好辛苦
有次夜晚終於嘔得出, 雖然係嘔黃膽水...但之後個胃冇再頂住, 舒服晒
每一日番工又繼續作嘔作悶
完全做唔到野
小粉團媽咪
|
我會食生果,橙攞住出街,想嘔就食一啖,香香地幾止嘔既
小粉團媽咪
|
我買多d生果,提子,士多啤梨,蘋果,橙,盡量唔比自己嘔,因為食野已經難(反胃),唔想浪費營養,食生果代替糖
hoimin
|
食止嘔藥呀 唔好迫自己食野 一開頭BB靠自己吸收營養 你唔使擔心食唔落野會影響佢 食左藥就會好眼瞓 孕吐真係唯有等時間過 保持心情輕鬆 睇下笑片 加油 好快捱過
我兩胎都嘔到5-6個月 嘔到返唔到工
Kakababeeeee
|
amfam 發表於 19-1-27 22:19
一個鐘嘔三次,仲想嘔
好辛苦

我果陣都係,嘔到六個幾月至停啊,全靠醫生開嘅止嘔藥,+tempo嘅薄荷味紙巾過日子,其他乜味道都五可以聞。。。。
amfam
|
Thanks for all your sharing ! 好有用
我已經睇左醫生,今日暫時ok, 可以食到少少飯,唔敢食太飽
mommy2015
|
一個鐘嘔三次,仲想嘔
好辛苦

試下食啲姜,可以止嘔。

Zuzububu
|
5 week 開始作嘔,但嘔吾出,一肚餓就會反胃,又吾食得太飽,肚餓食啲梳打餅及盒裝牛奶好似好啲
sakurayan
|
一個鐘嘔三次,仲想嘔
好辛苦

我一日至少嘔8-10次不等,飲水都嘔,要食止嘔藥先嘔少左,食酸野我會嘔得更勁,因為我陀仔,我由8週嘔到24週,住左2星期醫院吊埋鹽水,如果你連飲水都嘔就要小心脫水
haha748494
|
我個人經驗,1、千企唔好比自己肚餓,多少食D,我食白粥,可以暖胃,胃有食物,嘔果陣唔會太辛苦,如果個胃空空,冇嘢嘔,嘔胃液更加難頂。
2、飲檸檬水可以去胃氣。
3、訓覺可以嘔少D.