買野唔緊要,但比多少少時間得唔得

moonday
|

話說上司叫我早少少食飯,12點半至1點半,1點半至兩點就係幫佢買開會既食物,3樣野,兩個唔同地方,要行成個字,但叫左都要等架麻,果間野話要4個字炒面果啲,另一間又話等兩個字,因為要炸,走完一間叫完又即刻跑去另一間買喎,又要等,大佬呀,得半個鐘咋,又要我兩點鐘前返到去,佢地要開會,我不是超人呀
好似人地唔洗煮咁
raicherry
|
係咪間中一次半次要買?如果係我唔介意自己個lunch早少少食完就去買,反正我食lunch都唔會食足一粒鍾,好過有啲老細直頭叫你lunch去買完先到你自己食,仲要準時返公司,樓主不喜勿插
laiyee6121
|
raicherry 發表於 19-1-28 08:53
係咪間中一次半次要買?如果係我唔介意自己個lunch早少少食完就去買,反正我食lunch都唔會食足一粒鍾,好過 ...

同你一樣諗法
seaman1982
|
下次打電話去叫定先
|
下次早15分鐘打去落單,去到比錢攞即走可以
我買外賣次次都係咁,唔鐘意等……浪費時間。
Minijen
|
打電話落定唔使煩。
tsung    發表於 19-1-28 21:50
fuhk
|
嘩~有啲人奴性好重

不喜切勿插
raicherry
|
fuhk 發表於 19-1-28 09:04
嘩~有啲人奴性好重

不喜切勿插

你應該好幸福一世唔洗打工,或者叫你做多少少就唔撈果啲,日日叫買就梗係唔得,一次半次都話奴性重,唔怪得而家啲人咁計較啦
cbeyond
|
moonday 發表於 19-1-28 08:48
話說上司叫我早少少食飯,12點半至1點半,1點半至兩點就係幫佢買開會既食物,3樣野,兩個唔同地方,要行成 ...

若果上司心急唔係有心挑剔就算, 有d人係咁。
我上司都係, 佢現在叫我類似情況, 我會笑笑問, 今次又要碌去邊買呀。
習慣左係做事方式, 我又無乜唔好feeling
BGCOME08
|

犧牲少少食飯時間,十零分鐘,都叫奴性重。所以有D人係咁高就係咁高,上唔到未何無原因。

或者下次可以聰明D,調一調D時間,買哂,話幾時去拎,先再去食飯。
YuiYeeMa
|
做任何事要有付出才有收穫