自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章

Myy4.myy4 發表於 19-1-28 15:23
基本出租move in 清潔咋喎...掃地丶拖地丶抹窗同櫃8個鐘都唔夠,可能我少做家務啦
...

唔好講咁多,樓主你自己試下去做。
依家係2000呎屋,唔係200呎屋。
你數下有幾多隻窗啦。
我娘家一千八百幾呎,每年大掃除都起碼做三到四日,仲要其中兩間房只係吸下塵。
我自己七百呎吉屋都要做日半。

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

其實裝修完啲灰塵同普通家居塵埃唔同架,裝修後啲灰要抹幾次先勉強乾淨架

珊瑚宮

畀面勳章

florapang0426 發表於 19-1-28 15:36
其實裝修完啲灰塵同普通家居塵埃唔同架,裝修後啲灰要抹幾次先勉強乾淨架
...

我吸麈都吸咗三次先可以抹地,仲要係亞信式抹咗兩次。抺完攰到死下死下。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

TMC3012 發表於 19-1-28 13:30
要睇有乜要清喎, 抹地吸塵都要幾次先乾淨啦
窗果啲抹完又要再抹乾, 都唔少時間
...

同感

Poyau    發表於 19-1-28 18:48

大宅

florapang0426 發表於 19-1-28 15:36
...

哦,因為我唔知現場咩狀況,物業管理介紹個清潔公司end up話做咗15個鐘,但又冇before and after photo俾我睇,所以咪想問吓呢個time range o唔ok啫...

翡翠宮

減齡達人勳章

Myy4.myy4 發表於 19-1-28 15:42
哦,因為我唔知現場咩狀況,物業管理介紹個清潔公司end up話做咗15個鐘,但又冇before and after photo俾 ...

如果你肯定係裝修完嘅清潔,唔洗去現場睇都大概知道係有好多灰塵嘅,同埋就算佢影左before and after photo比你睇,你都未必睇到分別,唔通佢放大before嘅灰塵比你睇咩 你只需喺清潔完上去摸一摸就知乾唔乾淨啦,唔得閒上嘅,就只有信佢啦,但15小時,相信冇報大數,仲可以說得上快手添,2000呎喎

寶石宮

2023年兔年勳章

Myy4.myy4 發表於 19-1-28 15:42
哦,因為我唔知現場咩狀況,物業管理介紹個清潔公司end up話做咗15個鐘,但又冇before and after photo俾 ...

一個15個鐘搞掂OK

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

800呎都要差不多一日喎

子爵府

二千尺一個人十幾個小時應該抺得很馬虎

首頁

尾頁

跳至