請問你地幾多週請產假?

kewpie160523
|
如題,thanks
ching129
|
kewpie160523 發表於 19-1-28 15:07
如題,thanks

我暫時係38週,但會再醫生再傾
kewpie160523
|
ching129 發表於 19-1-28 15:58
我暫時係38週,但會再醫生再傾

你打算幾時同公司請假?幾多週先同公司請?
ching129
|
kewpie160523 發表於 19-1-28 16:39
你打算幾時同公司請假?幾多週先同公司請?

公司叫我預產期前3個月講定想幾時放假,其實你可以同你老細講定
ctcandy
|
kewpie160523 發表於 19-1-28 15:07
如題,thanks

37 周開始放,原先38 周,但原來後期比較累同辛苦,早少少休息在家訓下
ching129
|
ctcandy 發表於 19-1-28 17:57
37 周開始放,原先38 周,但原來後期比較累同辛苦,早少少休息在家訓下

咁我應該都有機會,我返工要一個鐘車程
Kakababeeeee
|
如題,thanks

我係到39w至請假阿,因為一直都無五舒服啊,不過我都係提前一個月同公司講嘅
prettylove
|
咁你地幾時會話俾公司知有bb?
GCHK
|
我係38週嘅時候開始休息
sakurayan
|
如題,thanks

我放前0後10,因為公司可以比我home Office, 所以星期四開漿home office到2月中預產期,生左先開始放
KarenC
|
睇你公司要幾耐之前請,我嗰度要預產期兩個月前
haha748494
|
我兩胎都系前3後7.
我要做媽媽
|
我自己就放一九既,鍾意產後比較多時間恢復
MissPuffs
|
生之前用sick leave. 放14日到。之後一生就會開始產假。當前0後14咁用。
Sick leave 係醫生寫的。
開刀生,比預產期早2星期。所以本身一放產假,隔3日到先生。而家再加sick leave.
就放16星期。
RubyYu07
|
36周幾,休左10日阿B就出來了