濕疹BB可以點揀奶粉先得?

迷你兵團
|
我阿妹個bb佢有濕疹問題,係揀奶粉方面應該要點揀?有冇邊隻奶粉係可以舒緩到濕疹問題??
我要做媽媽
|
低敏唔知可唔可以呢?我建議你問問醫生既意見
ROCSU
|
你試下隻ENFINITAS,我識BB有濕疹都係飲佢
irene891
|
我要做媽媽 發表於 19-1-28 16:34

問一問醫生好啲 我仔之前都有 佢都有叫我食低敏 我食左hipp個隻一陣 佢就無咩事 唔係好嚴重 我就轉番佢食普通hipp奶粉

fungfungsiubb
|
有冇同bb去睇醫生呀?如果係有濕疹問題,醫生應該會建議你揀d低敏奶粉,到時你可以問問醫生邊隻岩d。
發達喇
|

回覆 迷你兵團 的帖子

一係你試下babynes?佢呢隻係低敏奶粉,同埋有水解乳清蛋白,可以減低到致敏性,朋友個b有濕疹都係飲呢隻, so far飲左都ok。
ncfamily
|
迷你兵團 發表於 19-1-28 15:47
我阿妹個bb佢有濕疹問題,係揀奶粉方面應該要點揀?有冇邊隻奶粉係可以舒緩到濕疹問題??
...

我囡有濕疹,醫生建議飲能恩,so far暫時可以
zoeeting
|
我屋企既濕疹B由普通奶粉轉左雅培親護2合1之後皮膚同腸胃都好翻哂! 低敏&水解奶粉對濕疹B好D, 而家食到肥肥白白!
GCHK
|
建議你諮詢下醫生比較好
mclau2012
|
我朋友個B之前濕疹聽醫生建議轉飲S26HA一排有改善,俾你參考下,但引發濕疹有好多原因,最好都係問過醫生穩陣d
bchuma
|
濕疹bb加固都好煩
gillcheng
|
濕疹有好多原因引起,最好都係睇醫生,醫生可能會叫BB食低敏奶粉
迷你兵團
|
我要做媽媽 發表於 19-1-28 16:34

醫生都有叫佢如果要揀就揀d係低敏嘅,佢自己都幾睇多幾隻比較下
迷你兵團
|
bchuma 發表於 19-2-10 22:15
濕疹bb加固都好煩

係...濕疹b好多野都要注意...
我要做媽媽
|
迷你兵團 發表於 19-2-14 16:34
醫生都有叫佢如果要揀就揀d係低敏嘅,佢自己都幾睇多幾隻比較下

我見有啲BB醫生係建議佢哋飲豆奶㗎
咩黎架
|
發達喇 發表於 19-1-30 15:41
回覆 迷你兵團 的帖子

一係你試下babynes?佢呢隻係低敏奶粉,同埋有水解乳清蛋白,可以減低到致敏性,朋友 ...

阿仔都係飲呢隻奶粉,同阿仔都夾得幾好。我鍾意佢係用部機去沖奶,一黎個溫度岩岩好,二黎唔會因為水太熱而破壞左營養。阿仔佢都飲左差唔多一年,poo poo都去得幾好!
bchuma
|
迷你兵團 發表於 19-2-14 16:38
係...濕疹b好多野都要注意...

好多野都唔食得。我都唔知俾乜佢食啦