美容扮靚

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

曾經喺另一個post講過,護士朋友話左比我知點解有啲人做呢啲咁高能量嘅機都無效。為咗避嫌,所以決定自己開一個post講,費事俾人話我暗示抺黑啦!(不過有趣地發現,嗰間公司應該係有人長期睇住BK討論區, 因為當我講完之後, 好明顯佢哋marketing就拍好多片解釋自己嘅ulthera 係用足料,有少少對號入座囉

所以申報定先,所有嘅睇法都係我同護士朋友研究得出結果,並無含沙射影,暗示明示任何一間醫學美容

男爵府

回覆樓主:

講番正題,thermage 要有效,就必須要做到高能量,所以要忍到熱和痛。所以醫生或治療師係要不停同客溝通,要知道佢哋嘅痛點去到邊一度先收手。但如果係唔肯開高能量嘅話,基本上效果一定冇咁好!唔肯開高能量或用麻膏原因如下
1)用麻膏要等半小時,浪費時間,間房做唔到其他客
2)開高能量客人會痛,所以好多時做做下要停,變咗用嘅時間長咗, 間房又係會做少咗客。
3)能量低啲,一樣都會有少少效果,但係唔持久,所以客人就會快啲要返去做第二次

koobabyjust    發表於 19-5-19 22:35
codeone    發表於 19-1-28 18:11

男爵府

回覆樓主:

Ulthera 原來係坊間流傳一種叫做refill 頭,即係話一個頭嘅能量已經用完,但係就用返同一個頭去番加能量,所以效果基本上已經係少咗一半!但呢一種頭嘅成本低好多!
所以即使係用同一個能量,但係已經係冇咁痛。
至於其他做ulthera 無效嘅原因,就同thermage差不多。
所以選用呢啲高能量嘅儀器,大家都一定要明白價錢係冇可能太平,因為呢兩部儀器係每一次都會有消耗品,價錢仲要唔平!同埋一定要去返一啲有信譽嘅醫學美容做。唔好俾人偷龍轉鳳

男爵府

回覆樓主:

做任何儀器,一定要做足時間和能量先至會有效果。並非建議大家麻木咁樣忍痛, 只係希望大家明白呢個世界冇免費午餐,冇可能一部明明係痛嘅儀器,沒有人可以令到佢變成無痛而又有一樣的效果!

希望我呢個充滿着踢爆成份嘅post,唔會俾人滅口啦!大家千祈唔好喺呢度開名,明示暗示任何一間醫美!

子爵府

MongLeung 發表於 19-1-28 00:05
Ulthera 原來係坊間流傳一種叫做refill 頭,即係話一個頭嘅能量已經用完,但係就用返同一個頭去番加能量, ...

多謝無私分享! 請問 Ulthera 同 thermage 第三代比較, 如果大家都用到個人可接受的最大能量,邊個痛感大啲?恢復期長啲? 而就能量來講,兩個啲最大能量都係8嗎?

大宅

MongLeung 發表於 19-1-28 18:05
Ulthera 原來係坊間流傳一種叫做refill 頭,即係話一個頭嘅能量已經用完,但係就用返同一個頭去番加能量, ...

原來有refill頭咁恐怖,不過我就知做thermage個頭就用完即棄或俾返個客,唔可以再用,ulthera真係唔知

別墅

做任何儀器,一定要做足時間和能量先至會有效果。並非建議大家麻木咁樣忍痛, 只係希望大家明白呢個世界冇 ...

長知識了 謝謝分享

子爵府

減齡達人勳章

能量低啲,一樣都會有少少效果,但係唔持久,所以客人就會快啲要返去做第二次
REFILL頭
長知識

複式洋房

留名等睇有咩黑心醫美

男爵府

MongLeung 發表於 19-1-28 18:04
曾經喺另一個post講過,護士朋友話左比我知點解有啲人做呢啲咁高能量嘅機都無效。為咗避嫌,所以決定自己開 ...

好想知邊間呀!!!! 可唔可以 pm 你問??

珍珠宮

temilyt 發表於 19-1-29 06:42

想知x2

子爵府

MongLeung 發表於 19-1-28 18:04
曾經喺另一個post講過,護士朋友話左比我知點解有啲人做呢啲咁高能量嘅機都無效。為咗避嫌,所以決定自己開 ...

多謝分享!

伯爵府

多謝分享

大宅

咁請問點去區分係唔係refill頭?thanks!

大宅

做任何儀器,一定要做足時間和能量先至會有效果。並非建議大家麻木咁樣忍痛, 只係希望大家明白呢個世界冇 ...

感謝樓主分享

我也分享北美地區醫美診所的資訊

1. 做ultherapy前,問一共做幾多線(這邊代理參考:全臉包眼800線,全臉包眼+頸 1100線)

2. 如何分布線數可以稍為修飾臉型?(夠經驗嘅係可以做到)

3. 呢邊不會搽麻膏。因為搽表面嘅麻膏去唔到筋膜層,根本發揮唔到止痛作用。只會做之前半個鐘食止痛藥(心靈安慰)。醫生解釋因為能量高,客人要有感覺,操作員先知道能量是否正確

大宅

4. 過程痛,但程度因人而異(我某d部位超痛,有d冇感覺)

5. 所有經總代理買正版機的公司名,及已接受培訓的員工,全部可以係呢邊總代理網站查到(可惜網站我揾唔到有香港)

6. 我打800線由凖備工作,到打最後一線大約2 小時

另:不論第幾代,Ultherapy 主要係向⬆️提升,Thermage 主要係向横⬅️➡️收緊,不同方向。兩樣都做最完美

以上只是我個人在北美資詢不同醫生後的答案
純粹分享經驗,我唔會講邊度做、幾錢

男爵府

temilyt 發表於 19-1-29 06:42

護士朋友都唔肯講佢知邊間有咁樣做(佢知係因為供應商有同佢講)因為佢話呢啲係行內的秘密,所以佢唔可以講係任何一間,以免比人話誹謗
總之都係果句,唔好信晒網上面嘅宣傳,做多啲資料research, 憑自己嘅感覺去決定啦!

男爵府

desma 發表於 19-1-30 10:49
感謝樓主分享

我也分享北美地區醫美診所的資訊

多謝你嘅分享!
Ulthera 同thermage 喺外國係唔用麻膏,因為麻膏會令血管收縮,相對令到皮膚反應變慢左。但呢個延緩又唔係好嚴重嘅!相對香港係習慣咗所有嘢都要用麻膏。

男爵府

chao_spring 發表於 19-1-29 22:33
咁請問點去區分係唔係refill頭?thanks!

Ulthera 無得區別, 因為份ulthera 頭並非每次用完即棄,外表完全睇唔出。所以唯有搵有信譽嘅醫學美容!
Thermage 就每次做完即棄,所以問題不大!

男爵府

wing_tt 發表於 19-1-28 22:45
能量低啲,一樣都會有少少效果,但係唔持久,所以客人就會快啲要返去做第二次
REFILL頭
長知識:zom ...

呢樣野我都係聽朋友講完,就恍然大悟!

首頁
12345...6

尾頁

跳至