政府醫院驗妊娠糖尿

catcatkenken
|
有冇孕媽媽知道驗完妊娠糖尿幾耐會收到醫院報告?
肥虎虎
|
catcatkenken 發表於 19-1-28 20:16

無報告,有事會打比你
咪恨收到電話
sakurayan
|
catcatkenken 發表於 19-1-28 20:16

無中唔會打比你,等下次檢查先講
Cindy曾
|
肥虎虎 發表於 19-1-28 20:20
無報告,有事會打比你
咪恨收到電話

我昨天中屯門醫院飲完!姑娘說下次產檢幾時,冇問題到時健康院產檢會睇到報告!
肥虎虎
|
Cindy曾 發表於 19-1-29 23:27
我昨天中屯門醫院飲完!姑娘說下次產檢幾時,冇問題到時健康院產檢會睇到報告!
...

無事既
Cindy曾
|
肥虎虎 發表於 19-1-30 07:45
無事既

我上星期煲番薯糖水喝了,醫院前一天老公生日又吃芝士蛋糕 女孩年糕 曲奇的!
Emilyho1206
|

我由頭到尾都冇飲過糖水驗糖尿,正常嗎?
yung0415
|
Emilyho1206 發表於 19-1-30 12:08

26-28w先飲架喎
dullymama
|

有先收到電話,大約一星期內,千祈咪恨收到電話~
我本身家族都有糖尿病,係高風險,當然係中晒啦⋯⋯不過就算中左都唔好甘擔心,你個case會比番醫院跟進,唔駛再去健康院,會跟得詳細d,唔係好大鑊就用飲食控制,生完自己再去搵私家檢仲有無糖尿病
我要做媽媽
|
no news is good news哈哈哈,你希望呢幾日咪接到電話好過
jtw_ki
|

正常,通常唔係高齡,又唔係肥胖身型,又唔係陀雙胞胎,屋企冇糖尿病史,血糖正常,所有野都正常,政府係唔會安排飲糖水,我頭兩胎都冇飲過

Emilyho1206
|

我而家35W
Emilyho1206
|
jtw_ki 發表於 19-1-30 13:46
正常,通常唔係高齡,又唔係肥胖身型,屋企冇糖尿病史,血糖正常,所有野都正常,政府係唔會安排飲糖水, ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Cancam103
|
dullymama 發表於 19-1-30 13:43
有先收到電話,大約一星期內,千祈咪恨收到電話~
我本身家族都有糖尿病,係高風險,當然係中晒啦⋯⋯不過 ...

我家族無人有糖尿!1/22懷孕9週第一次健康院產檢抽左4支血,1/25收到電話☎️叫1/28返去飲糖水,已經心知不妙,1/31收到電話要2/4返去見醫生,轉介返去屯門醫院,唉...好灰,問姑娘又唔答係咪高,只話血糖唔正常,要見醫生先答...情緒好低落(emoji)岩岩先10週多d就已經要作戰,仲有甘多個月點捱...(emoji)
dullymama
|
Cancam103 發表於 19-1-31 18:28
我家族無人有糖尿!1/22懷孕9週第一次健康院產檢抽左4支血,1/25收到電話☎️叫1/28返去飲糖水,已經心知 ...

係呀,健康院姑娘係電話到死都唔講,淨係叫你見醫生時問佢⋯⋯點知個醫生只係問一句答一句,但唔好灰心,我9.7都係靠飲食控制,雖然好多野唔食得,但比d心機跟餐單食野、多散步,你賺到既係唔會甘易水腫同肥!
李露眉
|

無家族氏,唔係高齡就唔洗
李露眉
|
Cancam103 發表於 19-1-31 18:28
我家族無人有糖尿!1/22懷孕9週第一次健康院產檢抽左4支血,1/25收到電話☎️叫1/28返去飲糖水,已經心知 ...

咁即你本身有糖尿你自己唔知
你生完要私家check下
Cancam103
|
dullymama 發表於 19-1-31 18:56
係呀,健康院姑娘係電話到死都唔講,淨係叫你見醫生時問佢⋯⋯點知個醫生只係問一句答一句,但唔好灰心, ...

甘係咪打後產檢都係轉返去醫院唔洗再去健康院架啦!係咪要見營養師跟食餐單,但我前幾日作小產,岩岩食左4日中藥先無流啡,叫我訓多d床唔好行甘多,,而家仲要行甘多做運動,好難攪啵(emoji)(emoji)‍♀️都唔知點取捨(emoji)
Cancam103
|
李露眉 發表於 19-1-31 19:01
咁即你本身有糖尿你自己唔知
你生完要私家check下

但我之前做過懷孕前檢查都無事架,下...會甘突然架?我都唔係好食甜野,甘都中(emoji)(emoji)‍♀️
李露眉
|
Cancam103 發表於 19-1-31 19:04
但我之前做過懷孕前檢查都無事架,下...會甘突然架?我都唔係好食甜野,甘都中(emoji)(emoji)‍♀️
...

咁……架

但如果妊娠引起,應該廿幾周先會