面前老公的第二次背叛,唔知點行

Leeleelau
|
兩個女仲細,全職媽咪,自己好愛呢個男人。
今次佢話會比哂錢我,行蹤知哂,電話改埋,比我打左5巴。

我唔走,因為唔捨得個女。
但走,我又無地方住,就來有公屋,又想等到屋先算,好煎熬,一家人等左屋咁耐,等到就來有屋先再次面前。上一次已經都未好返又再來多次。

其實我可以咩都唔理走左佢,一走了之。可惜我個人好心軟,仲愛呢個人,仲為左個女。

我朋友話只可以講會再有下一次,因為你老公太貪玩。每次我都原諒,我真係唔知應該點,面前佢咁真誠,我又唔捨得走。但係我好似覺得其實都第二次啦,係打左個底話比自己知隨時再有一次,只係自己on居。
=Susan=
|
Leeleelau 發表於 19-1-28 23:29

jm,我情況同你9成相似,佢今次又係話比晒啲錢我,我地又係就黎有屋搬,佢仲跪喺度求我,我同你心情一模一樣,而家日日對住佢,好辛苦
skac
|
呢d 情況,永遠只有被背叛果個最痛苦。而背叛者,唔理真心定只係做場戲,跪吓求吓之後,個家依然表面完整,食得又訓得,生活如舊。再等少少時間,心野又再玩過,然後再無限loop, 留下被背叛的人繼續痛苦落去,很不公平。
面對決擇同取捨很難。心終有一日會淡會麻木。但過程是如何,也要自己去選擇。希望各jm 也加油。
stella^^
|
skac 發表於 19-1-29 00:14
呢d 情況,永遠只有被背叛果個最痛苦。而背叛者,唔理真心定只係做場戲,跪吓求吓之後,個家依然表面完整, ...

垃圾狗改不了食屎?只有傻婆一相情願繼續不斷落去!
Leeleelau
|
=Susan= 發表於 19-1-28 23:36
jm,我情況同你9成相似,佢今次又係話比晒啲錢我,我地又係就黎有屋搬,佢仲跪喺度求我,我同你心情一模一 ...

Jm,你都係等緊屋先再作打算嗎?
Leeleelau
|
stella^^ 發表於 19-1-29 00:31
垃圾狗改不了食屎?只有傻婆一相情願繼續不斷落去!

我認、我唔捨得、點好呢?我又無娘家返
=Susan=
|
Leeleelau 發表於 19-1-29 00:32
Jm,你都係等緊屋先再作打算嗎?

係呀,我同佢講已返唔到轉,唔會要為佢做啲乜,佢叫我可以當佢透明,佢要做返好比我睇,但我真係冇眼睇,日日見到佢都會諗起唔開心既野,我搬過出去幾日,佢搵唔到我,就去我媽度,好煩,死到唔比我走,我啲朋友知佢性格,都叫我要小心處理,話佢一定唔會放我走
stella^^
|
=Susan= 發表於 19-1-29 00:38
係呀,我同佢講已返唔到轉,唔會要為佢做啲乜,佢叫我可以當佢透明,佢要做返好比我睇,但我真係冇眼睇, ...

去邊度揾全能萬能既亞四?好過請工人姐姐?
QY08040408
|
可以點?你都揾曬理由自己留低喇。又唔捨得走,又冇能力走……唯有繼續信,錢迷袋左先,不過狗係改唔到食屎嘅,要諗下自己仲可以承受幾多次……
認真,快D揾野做,為自己鋪後路最實際
newspaperhang
|
打去房署問下,好似有人分享過,唔會影響你排屋既號碼(公屋),你同佢一齊用同一個號碼繼續排。
但女女果度就⋯⋯⋯⋯
qee
|
Leeleelau 發表於 19-1-29 00:32
我認、我唔捨得、點好呢?我又無娘家返

咁咪維持現狀囉
冇咩好討論
mini1204
|
咁咪吾好走囉
我地有乜所謂
cometingliu
|
你係全職主婦,手上無籌碼,真心係原諒佢定被迫接受?真心好愛佢定你無得選擇?我總覺得女人都係要自己有份工有啲錢,特別係對住喱啲未玩夠嘅男人。
Nancy20090615
|
佢5真誠你都係會原諒佢,佢上次都話对5往冇下次,事实比你知5係。
射手貓
|
Leeleelau 發表於 19-1-28 23:29

放心,唔會改,除非中性病或玩出禍。
錢照收,行蹤照報,等公屋後再犯踢佢走。
你唔走唔係因為對女,係因為太愛。
否則為左對女你反而立即離婚。
平常心packup返自己,可以開始放淡關係,
留係因為對女,你要有屋住有經濟。
最緊要等到間屋,到時經濟上好多野就解決到,否則而家你想走都無能力,
佢就係睇死你里點先放肆。
take care。
lch121
|
一定會有下次囉!快D爭取時間,鋪定後路,建立好自己生活!
射手貓
|
cometingliu 發表於 19-1-29 08:23
你係全職主婦,手上無籌碼,真心係原諒佢定被迫接受?真心好愛佢定你無得選擇?我總覺得女人都係要自己有份 ...

agree,所以除非無得簡,我一定一定唔做ftm,經濟上要靠男人,優勢已經無左節。
射手貓
|
skac 發表於 19-1-29 00:14
呢d 情況,永遠只有被背叛果個最痛苦。而背叛者,唔理真心定只係做場戲,跪吓求吓之後,個家依然表面完整, ...

識得跪同喊苦喊忽個d男人最唔可信。
親身+睇別人例子多exp,我個ex出面有第個時,又係扮野好痛苦,喊晒口(一齊n年無見佢喊),過一段時間味無事發生甘,繼續同第三者一齊,會做戲個d只係想拖時間過左里下,真係會改個d會實制做d野出尼。

樓主老公畀晒錢出尼真心似係想改,
最少個刻係,不過改唔改到另計,
因為偷食係心癮,所以我話佢唔會改,
因為有2次已經誠信破產,佢個刻係真心改,但身體係會再犯。
射手貓
|
=Susan= 發表於 19-1-29 00:38
係呀,我同佢講已返唔到轉,唔會要為佢做啲乜,佢叫我可以當佢透明,佢要做返好比我睇,但我真係冇眼睇, ...

佢係味天蠍座,天蠍座就小心d,真係里世唔會放過你。
=Susan=
|
射手貓 發表於 19-1-29 10:15
佢係味天蠍座,天蠍座就小心d,真係里世唔會放過你。

獅子