有冇人唔鐘意食盤菜?

catcat笑
|
唔鐘意食,一大盤食物只得一種味(南乳味),又要一層層食,食到最尾水汪汪浸住啲食物好核突
pigmei    發表於 19-1-29 09:08
hchu06
|
非常唔鍾意,感覺一樣,一堆嘢塞響個盆,浸響南乳水,核突又唔好食。
good_pig
|
catcat笑 發表於 19-1-29 07:47
唔鐘意食,一大盤食物只得一種味(南乳味),又要一層層食,食到最尾水汪汪浸住啲食物好核突
...

x 2, 食材分開好好多
CorrineNg
|
我都好唔鐘意食。好似一大堆野同一味道放埋一堆。
NBMOM
|
hchu06 發表於 19-1-29 07:49
非常唔鍾意,感覺一樣,一堆嘢塞響個盆,浸響南乳水,核突又唔好食。

我完全不喜歡(emoji)。
brindlewin
|
...

基本上幾十鑊大鑊飯,料都藕過火,係咁上下

99整過一次,可能即上,又有粉絲底加格,還好。

我最討厭係個個食速唔同,撥散難免,亂糟糟以為入咗豬槽
baby_yee
|
到, 咁大個女食過一次咁大把, 真心唔覺好食, 兼覺得有d唔衛生
LedTV
|
我都唔鍾意

SandyKL
|
...

唔鍾意,堆砌嘅食物。
ilovemytwins
|
我都唔鍾意,同你一樣都係覺得明明自己一個味,唔鍾意乜都撈埋一齊。
catcat笑
|
brindlewin 發表於 19-1-29 08:18

基本上幾十鑊大鑊飯,料都藕過火,係咁上下

yes,又最終都係摷都亂晒,好核突
catcat笑
|
hchu06 發表於 19-1-29 07:49

好多人都話盤菜好正,我仲以為我有問題,好在有同道中人
QY08040408
|
我都嘛嘛,每次食盤菜都食得唔多野
ejb-2007
|
第一個舉腳同意!
但求下你地諗講下盆菜的好處吖
我今個星期又要食喇慘!
mercurycc
|
最憎食盤菜,全部野都差唔多味,
又唔衞生,
呢d旺日子好多盤菜幾個朋前整好放係雪倉,
到時加返d野加熱送出架。
mercurycc
|
catcat笑 發表於 19-1-29 09:07
好多人都話盤菜好正,我仲以為我有問題,好在有同道中人
圍村即日整果d就好d。
carrie_1102
|
我食到厭,男家係圍村人事無大小過節都會食,阿公分豬肉果d。。仲有bbq由好鍾意到燒到無感覺了
金三珣
|
唔鍾意食,由底摷到上面,面頭嘅唔熱,底既又燶晒
Fatjelly
|
最憎成盆撈到亂七八糟又一樣味
rabbit75
|
同啲識嘅人都好啲
三九唔識食埋同一盤嘢真係好怪
雖然有公筷…
但總有人食食下忘記咗