日本2019年最新出入境行李限制

PrettyCatCat
|
cakii
|

AXG
|
係咪防止走水貨?好多藥妝代購
yokulami
|
容乜易就2kg
CathyChan1126
|
空姐無得走水貨
wiiabcd
|
自用 2kg 化妝品夠晒啦, 買得多都用唔晒 好易過期,
呢個新例幾好, 杜絕走水貨, 保障返自己國家居民.
|
AXG 發表於 19-1-29 11:35
係咪防止走水貨?好多藥妝代購

我都覺得可能有部份人買得太誇張......
每次去到藥妝店都見到強國人幾籃幾籃俾錢
peggy65
|
香港如果咁實行就好了,上水唔洗日日打仗,各大商埸唔洗咁迫
|
wiiabcd 發表於 19-1-29 11:43
自用 2kg 化妝品夠晒啦, 買得多都用唔晒 好易過期,
呢個新例幾好, 杜絕走水貨, 保障返自己國家居民.
...

但放左落喼點check?
asa2012
|
但執行上有難度,要個個打開喼來檢查嗎?
Valais
|
PrettyCatCat 發表於 19-1-29 11:43
我都覺得可能有部份人買得太誇張......
每次去到藥妝店都見到強國人幾籃幾籃俾錢
...

我見過係買咗兩個籃 (滿滿的) 既安美露.
心諗咁多仲乜?
vvalda047
|
代購玩完
掃貨既都危危乎
喜歡你更多
|
好易執行,一超重就歸納比自己同伴,老婆女兒慳唔少
maggie196
|
連出境都唔可以帶超過2kg化妝品?我自用買少少都超過2kg啦
alyssasasasa
|
請問大家知唔知2 KG化妝品係咪計埋護膚品?

如果係既話咪買唔到toner個類囉
|
alyssasasasa 發表於 19-1-29 12:01
請問大家知唔知2 KG化妝品係咪計埋護膚品?

如果係既話咪買唔到toner個類囉 ...

受以上條例限制的其實大多都是保養品,包括化妝水、洗面乳、太陽油,而指甲油、香水及美髮用品等亦包括在內,而粉底、眼影及唇膏等化妝品則不受影響!
ccli629
|
Hand Cream, Lotion嗰D係咪唔計?
little06
|
咁玩法日本啲藥妝店真係大鑊!根本好多人喺日本瘋狂掃都係喱啲護膚品,宜家咁做去日本可以洗少好多
|
asa2012 發表於 19-1-29 11:47
但執行上有難度,要個個打開喼來檢查嗎?

如果個個check過關咪有排搞
0o千雪o0
|