點解男人咁鐘意說教

Ronman
|
頭先返工做野做到氣頂,過年前又唔敢轉工住,谷住度氣。咁岩隔離team個senior經過,咪同佢呻下,點知就畀佢說教左半個鐘,陣間又話你人工包、一陣又話第二份工都一樣,陣間又話你發脾氣都於事無補,所以應該要日日笑面迎人先得。

以上啲廢話阿姐我撈左幾廿年野會唔知咩,只係一時氣頂呻下啫。

宜家返工黑面都係錯,呻下都唔得,真討厭⋯⋯
天真B
|
Ronman 發表於 19-1-29 11:51
頭先返工做野做到氣頂,過年前又唔敢轉工住,谷住度氣。咁岩隔離team個senior經過,咪同佢呻下,點知就畀佢 ...

你理想中,佢應該點答你?
mikikichan24
|
因為佢senior過你ma
所以咪會咁樣同你講囉
如果要呻當然唔會搵d高級過自己既人呻啦
pandafong
|
算吧!你都同佢呻左咯!
simple430
|
忠言逆耳
Ronman
|
mikikichan24 發表於 19-1-29 12:01
因為佢senior過你ma
所以咪會咁樣同你講囉
如果要呻當然唔會搵d高級過自己既人呻啦 ...

幣在佢係隔離team, 嚴格來說唔係我上司囉⋯⋯
vivibabyvivi
|
simple430 發表於 19-1-29 12:04
忠言逆耳

Exactly!
冬瓜籽
|
佢高級,所以肯定幫公司
vivibabyvivi
|
頭先返工做野做到氣頂,過年前又唔敢轉工住,谷住度氣。咁岩隔離team個senior經過,咪同佢呻下,點知就畀佢 ...

唔鍾意人教,唯有自己做老闆囉
lojo11
|
其實佢都係善意比意見你!下次搵朋友呻吧
Sumyeema1
|
從嚟唔會搵 senior 呻。
bobo88hk
|
半個鐘又耐左d啦
Ronman
|
Sumyeema1 發表於 19-1-29 12:11
從嚟唔會搵 senior 呻。

頭先真係一時忍唔住,真係唔會再搵佢傾計了
bennyhui930
|
男人來自火星,女人來自金星(emoji)
anna59
|
男人同女人既分別
catfitfit
|
唔係男同女嘅分別,只係你揾錯對象,唔岩咀型遮,下次揾過樹窿呻,好明白你,我都有類似經歷,呻完仲慶過唔慶,講講吓對方仲話噤你唔適合份工囉……嘘!超無言!下次同屋企張櫈呻……
Poyau
|
半個鐘咁耐 語重深長
tsung    發表於 19-1-29 21:22
HoshiSora
|

佢講嘅,都唔係錯喎⋯⋯

而且佢同妳又唔同部門,
妳霎時間同佢呻,其實佢冇理由同妳同聲同氣咁一齊鬧吧⋯⋯

不過,睇完妳咁寫,已經反映到妳的憤怒,其實當時多多少少佢可能都比妳嚇親

rubiks
|
其實你冇呻錯,谷住唔呻好唔健康的。
不過你同事都冇錯,佢係冇同理心啫,唔係一個好的傾訴對象,做同事唔要求呢樣嘅,係咪?
下次上黎呻啦,不過呢到都有説教的,睇你好唔好彩
p90
|
明既,就好似我成日同老公講,其實佢講d大道理,點會唔明,但我只係純粹想呻下,發泄下心入面既唔開心姐