單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

小小的心 發表於 19-2-16 15:07
5-7年都快 . 我服左你…

一陣又單親,一陣又單身,一陣又屋企買左樓,你話政府點可以隨便咁幫,太多昵啲扮惨嘅人

複式洋房

Wa0814i 發表於 19-2-16 15:08
你自己前言不對後,算不浪費時間

我冇講過我係單親媽咪。。。

複式洋房

Wa0814i 發表於 19-2-16 15:10
一陣又單親,一陣又單身,一陣又屋企買左樓,你話政府點可以隨便咁幫,太多昵啲扮惨嘅人
...

...哈哈 我幾時講我單親0.0?

別墅

小小的心 發表於 19-1-29 11:58
想認識單親媽^^交朋友,請pm我

加油啦,無計了,便有便住,貴有貴住,宜家只可以挨生活,之後會慢慢變好

大宅

香港姓賴的人最多…

大宅

Wa0814i 發表於 19-2-16 15:03
何謂公平貿易,公平社會?
我想你指的是自由貿易、自由社會,而不是公平貿易、公平社會。

公平包含了公義、人權、包容弱者、提供讓他們生活得有尊嚴的條件。

香港是自由貿易市場,近來不少學者指出香港愈來愈走向新自由主義(經濟體系),這是會加劇貧富差距,絕對不公平,是漠視民生。

政府施政和理財方法使財富集中在私營大財團手中,對市民絕對是壞事,包括我們每一個。

理性討論,唔啱睇笑吓就算,不喜勿怪。

別墅

麻辣媽咪 發表於 19-2-22 22:51

公平包含了公義、人權、包容弱者、提供讓他 ...

公平同自由條界線,要定義係好困難,當你擁有一件物件,你想你的物件升值,包括股票,樓宇,甚至一張六合彩!段估吾會有人買左股票,樓會想自己的投資物品價值下降呱!買左六合彩吾想中呱?當你投資,賭博所得來的收益,係當事人的眼光獨到,幸運得到的獎賞,無可能會俾一啲強勢力的人搶奪你的資產,不包括交税梗係,咁仲吾算公平自由?吾通賺到錢攞哂出街派?我諗無可能囉!怪只能怪自己無遠見,無眼先,

別墅

大家自己又諗一諗,成日話大財團攏斷!三十幾年前的百佳惠康係點經營!當時仲有好多雜貨舖,小販,百花齊放。點解今日會咁局面呢?一間士多三毫一粒旋風可樂糖都能買到!點解佢地會消失呢?係當時全香港大部份人要佢地消失。個個去幫襯超市,吾去呢啲小店購買。係我們令佢地消失。現在話人攏斷好似有點那個了。不要恕天駡人,機會總會來臨

別墅

好好增值自己,好好去面對目前,機遇總會降臨!有人會話邊有,若人人都知幾時機會會降臨,個啲吾會係機會!遇到都要睇你自己有冇能力,有冇胆量去面對呢個機會

首頁

尾頁

跳至