兄弟姊妹反面

anniecheung00
|
想問大家有冇同兄弟姊妹唔啱或者反左面?因咩事?過年過節會唔會見?
冬瓜籽
|
識得人因為錢
milkylok
|
因為錢,父母偏心,天生賤咀。不想再見
crystal媽咪
|
冬瓜籽 發表於 19-1-29 14:37
識得人因為錢

一言難盡
Poyau    發表於 19-1-29 16:45
yaubb2014
|
anniecheung00 發表於 19-1-29 14:28
想問大家有冇同兄弟姊妹唔啱或者反左面?因咩事?過年過節會唔會見?

如果佢地啲仔女結婚,会否出席?
Angel_Rose
|
yaubb2014 發表於 19-2-28 09:49
如果佢地啲仔女結婚,会否出席?

我3叔同6叔主要因#3的原因反面,我結婚,同埋我女百日宴,2個場合,都係3叔有黎,6叔無黎,2人反面時已同全世界講明有你無我

3,6的仔女仲係單身,睇個勢,應該都不會出席對方子女的婚禮

除此之外,就連去麻屋企食飯,2人都係有你無我,所以次次麻搞的活動都不會齊人
FaflofaC9
|
為左錢可以做晒警訊同電視劇既壞事,紅白2事外都免得見面了
Sumyeema1
|

有人思覺失調。
luckybaby2011
|
Angel_Rose 發表於 19-2-28 10:08
我3叔同6叔主要因#3的原因反面,我結婚,同埋我女百日宴,2個場合,都係3叔有黎,6叔無黎,2人反面時已同全世界 ...

3、6既仔女關係如何?結婚都唔到、咁下下一代都唔識了
orangeca
|
一定係因爲錢!
babyhowie
|
欺凌
orangeca
|

父母因爲錢而唔公平, 下一代就算唔表面爆發出來, 內心都已經有傷痕, 一樣唔會和睦。
Hoining
|
anniecheung00 發表於 19-1-29 14:28

老馮、價值觀唔同、覺得我欠咗佢哋、最重要係父母從來無公平過...所以生死永不往來,做人自私啲會開心啲,人哋咁對你,仲要對佢哋好?我做唔到咪退場囉,無緣就算

Angel_Rose
|
luckybaby2011 發表於 19-2-28 10:57
3、6既仔女關係如何?結婚都唔到、咁下下一代都唔識了
佢兩個的子女關係都超弱,6的仔上小學後,得6做家庭代表出席麻的活動,媽8到啲料,話係6個仔幼稚園讀名校仲名列前矛,6嬸覺得好威都以先比佢出席曬下命,但一上到小學就入左野雞小學仲月讀月差,自此之後6嬸不比孩子出席麻的活動(但會趁無人果陣帶個孫比爺麻見下,總之就係避開除爺麻以外嘅人啦),要屈在家溫書,我對上一次見到6叔個仔+6嬸係幾年前爺喪禮果日
TATEYAMA
|
爭產
tsung    發表於 19-2-28 14:28
mike89
|
錢,父母偏心,玩結盟玩杯葛
sklui    發表於 19-2-28 12:41
言多必失
|
阿媽偏心,阿嫂成日做小動作,阿哥幫住老婆,
總知煩,
大時大節先會見,
見到亦都冇野講。
大戶
|
無反喎,感情好喎

聽人講就係為家產反目多
小詠
|
mike89 發表於 19-2-28 11:34
錢,父母偏心,玩結盟玩杯葛

我同你都似, 兩個哥都有爸媽錫, 我無, 佢地齊心玩杯葛, 仲聯合埋親朋一起, 所以我已唔再同呢D家人親人來往太多, 希望明年可以再硬心腸些, 新年都唔出現

那我就可以大大減少被傷害的機會

我有時想, 第日真的有幸嫁人, 婚禮又好註冊又好, 是否請人扮自己家人? 還是乜鬼都唔好攪

世上根本唔會有人真心愛自己

FJmom    發表於 19-3-6 12:55
Mrs周    發表於 19-2-28 14:27
20150618bb
|
呢的野...........時時都有,唔理有錢無錢,多過三個人就會發生