托腹帶一問

MillieYan
|
有大肚媽媽用緊托腹帶嗎?
你地係大概幾多個月用?用左係咪會減輕腰痛?

因為我而家7個半月,條腰比以前痛得多左,所以考慮緊買唔買條用,但又唔知效果如何⋯⋯
希望有媽媽可以答到我(emoji)(emoji)
我要做媽媽
|
你個肚大唔大先?如果肚大既話,我覺得都幾有效架
Lcsl
|
我果時差不多七個月就用了,好好呀,舒服好多,買啦!
puppydingo
|
我陀孖10周已經用。
用到生,無腰痛過。
我用3M
肥虎虎
|
請問有無介紹邊個牌子好
麻每吉
|

我三個月已用,用010,早買早享受呀
依家34週

雲妮mum
|
MillieYan 發表於 19-1-29 15:49

個肚大得快,4個月已經用緊,朋友俾嘅010
sakurayan
|

我三個月未見肚已經用,因為一出門口就覺得好墜同扯到腰痛,用左舒服d
Carolkatze
|

我都係三個月開始用010 , 宜家33週,冇腰痛過
MissPuffs
|
我第一胎3個月已經用了。腰真係好d.
第二胎,個人冇咁肥,重得咁太多,去到8個幾月先用。真係會幫到條腰好多。
我自己用六甲村交叉式的。
MillieYan
|
麻每吉 發表於 19-1-29 18:27
我三個月已用,用010,早買早享受呀
依家34週

(emoji)(emoji)(emoji)請問010係咩牌子?見到好多媽媽都有講,不過一直唔知係邊買
麻每吉
|
MillieYan 發表於 19-1-30 11:05
(emoji)(emoji)(emoji)請問010係咩牌子?見到好多媽媽都有講,不過一直唔知係邊買
...

孕婦裝專門店,google 好易搵到架
http://www.010maternity.com/quyu/case_shop?id=6&diqu_id1=45&diqu_id2=0&diqu_id3=0
豬仔包包包
|

我都有用開托腹帶
3個月左右就開始用
用左條腰真係好好多
但老公話托腹帶好似cool左bb咁
好似唔係咁好
RubyYu07
|
可以減輕負擔,如果個肚太大,都可以用,會輕鬆D
小粉團媽咪
|

我向網上買,26週開始用,幾好

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
MillieYan
|
小粉團媽咪 發表於 19-1-30 17:00
我向網上買,26週開始用,幾好

有冇話7個月打後用邊款好啲?見樓上有媽媽用六甲個款,有啲又用3M
諗住買個2手既用,因為就生,唔想浪費