又來問路,常樂街一號

麥兜媽
|
請教下大家如果係秀茂坪或官塘去,點搭車方便快捷?
上網搜尋咗 就官塘坐17號巴士有常樂街站,但唔知落車要行幾遠
Yukyuk
|
麥兜媽 發表於 19-1-29 17:05
請教下大家如果係秀茂坪或官塘去,點搭車方便快捷?
上網搜尋咗 就官塘坐17號巴士有常樂街站,但唔 ...

2-3 分鐘

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
saries
|
落巴士之後,行上斜轉左去常樂街,無耐你會見到有扶手電梯/樓梯,行落去就ok。好快到。
saries
|
樓主想去嘅常樂街1號係指冠暉苑定冠熹苑?唔係座數就有唔同行法喇。
麥兜媽
|
Yukyuk 發表於 19-1-29 17:11
2-3 分鐘

Thx
麥兜媽
|
saries 發表於 19-1-29 17:25
樓主想去嘅常樂街1號係指冠暉苑定冠熹苑?唔係座數就有唔同行法喇。

去一號,一早去所以要問清楚路線
麥兜媽
|
saries 發表於 19-1-29 17:14
落巴士之後,行上斜轉左去常樂街,無耐你會見到有扶手電梯/樓梯,行落去就ok。好快到。
...

Thx!
saries
|
麥兜媽 發表於 19-1-29 18:19

另一個行法係,落巴士後,落斜行落少少有個停車場出入口(就咁一度門,大約對住T字馬路,多人出入嘅),行入去,落幾級樓梯,行出停車場就會望到靜文樓(幼兒學校嗰度)。到時你再搵你要去嘅地方啦。 講到好亂
tsung    發表於 19-1-29 20:29
cindy618
|
麥兜媽 發表於 19-1-29 18:19

一號係咩地方?地舖?大廈?
cindy618
|
saries 發表於 19-1-29 18:35
另一個行法係,落巴士後,落斜行落少少有個停車場出入口(就咁一度門,大約對住T字馬路,多人出入嘅),行入 ...

呢個行法向上向下走都得
saries
|
cindy618 發表於 19-1-29 18:53

呢個行法向上向下走都得

係呀
lyh80115
|
saries 發表於 19-1-29 18:35
另一個行法係,落巴士後,落斜行落少少有個停車場出入口(就咁一度門,大約對住T字馬路,多人出入嘅),行入 ...

係呀,落少少穿過停車場好過上斜
麥兜媽
|
cindy618 發表於 19-1-29 18:49
一號係咩地方?地舖?大廈?

住宅,今早去完,原來係之前17巴士總站個空地ar即何文田廣場對面。我今朝行錯咗,係常樂邨落咗車,行好遠,邊行邊問人,點知無人識常富街一號,後尾問個保安姐姐先問到

cindy618
|
麥兜媽 發表於 19-1-30 11:21

住宅,今早去完,原來係之前17巴士總站個空地ar即何 ...

你問常樂街,但去常富街?
anyway,去到就好了
麥兜媽
|
cindy618 發表於 19-1-30 11:24
你問常樂街,但去常富街?
anyway,去到就好了

係渦,宜家先見到自己寫錯字

怪唔得要行好遠