[派4000]輪到嘈呢樣了

算死草
|
https://hk.mobi.yahoo.com/news/派4000冇戶口要親身到觀塘拎票%E3%80%80田北辰批荒謬-073540820.html
Yeelim
|
都無戶口, 俾張票點入票呢? 唔通係 CASH CHEQUE 來的?
jannlly
|
Yeelim 發表於 19-1-29 23:32
都無戶口, 俾張票點入票呢? 唔通係 CASH CHEQUE 來的?

已經講咗好耐係現金支票……
cattz288
|
算死草 發表於 19-1-29 20:55
https://hk.mobi.yahoo.com/news/派4000冇戶口要親身到觀塘拎票%E3%80%80田北辰批荒謬-073540820.html
...

無戶口咪自己諗喇!
算死草
|
cattz288 發表於 19-1-29 23:49
無戶口咪自己諗喇!

諗咩?
冬瓜籽
|
派嗰四千又咁又咁
tansyneko
|

siu_yan0308
|
其實今次派錢有D煩,填完表又要印身分證又要印銀行卡又要寄去另一個地方,攪好哂所有野,最快都要4月先有,我問過D同事唔係個個都有得攞,有D同事話唔派好過派,又過話澳門派錢好好多,事實上澳門派錢係好好多,只要開左銀行户口,每年就自動入落户口度
cattz288
|
算死草 發表於 19-1-30 00:12
諗咩?

諗點開戶口!
circle212
|
表格可以download嗎?
KarenC
|
佢唔係嘈話俾支票,係嘈要人只可以喺觀塘拎票,要大西北啲人搭車出來
tsung    發表於 19-1-30 21:40
IloveJJ
|
siu_yan0308 發表於 19-1-30 01:02
其實今次派錢有D煩,填完表又要印身分證又要印銀行卡又要寄去另一個地方,攪好哂所有野,最快都要4月先有,我問 ...

以前咪試過一次全民派錢,咪一樣係唔駛攪手續,咪一樣有人嘈!乜都有人嘈架啦!
Vin仔媽
|
乜都有人嘈
tsung    發表於 19-1-30 21:41
charmingsam
|
其實嫌麻煩咪唔好攞呢4千囉
Kiko仔    發表於 19-1-30 12:39
CMMa    發表於 19-1-30 08:41
|
circle212 發表於 19-1-30 01:14
表格可以download嗎?

可以,重可以填埋先印
123blow
|
charmingsam 發表於 19-1-30 08:00
其實嫌麻煩咪唔好攞呢4千囉

對!
|
siu_yan0308 發表於 19-1-30 01:02
其實今次派錢有D煩,填完表又要印身分證又要印銀行卡又要寄去另一個地方,攪好哂所有野,最快都要4月先有,我問 ...

你要佢地開戶口,咪又會嘈銀行要最低消費,開唔到戶口
Rubik
|
送埋上門幫你洗埋好唔好?比d骨氣,咪攞囉
熱媽
|

回覆 算死草 的帖子

已經有錢派,行遠少少去拎姐,D人都咁不滿!不如提政府用速遞送去佢地屋企,好唔好?
rolandbb    發表於 19-1-30 10:35
rolandbb    發表於 19-1-30 10:35
luppy
|
有冇話last day 幾時要申請