唔知有無成為豬年第一個bb呢?

Yukary
|
本身bb嘅預產期係2月中,上個禮拜去做產檢,醫生同我講話bb有機會早出世,可能會係2月頭,好可能係年初一果日,搞到我而家成日喺到ff唔知bb會唔會係黎緊豬年第一個出世嘅bb呢,真係好緊張又興奮
tsung    發表於 19-1-30 19:53
焦糖媽
|
豬年第一個 bb 應該係二月四, 立春嗰日

祝樓主心想事成, 生個初一bb, 上電視
superfitma
|
恭喜jm...希望到時睇新聞會見到你地
ash_yehyeh
|

點都好,健康就得!
cattz288
|
Yukary 發表於 19-1-30 16:36
本身bb嘅預產期係2月中,上個禮拜去做產檢,醫生同我講話bb有機會早出世,可能會係2月頭,好可能係年初一果 ...

等bb自己決定
rainleung668
|
恭喜晒!! 祝樓主心想事成, BB健健康康快高長大!!
Yukary
|
焦糖媽 發表於 19-1-30 16:52

祝樓主心想事成, 生個初一bb, 上電視 ...
多謝
Yukary
|
cattz288 發表於 19-1-30 17:06
等bb自己決定
係呀,好期待
小歪仔
|
立春那天是豬年第一天呀~
恭喜
Yukary
|
不過有樣野好擔心嘅就係醫生同我講bb比正常size較輕,所以我好擔心佢唔夠健康,究竟有無方法可以呢個幾星期內谷佢體重?
cattz288
|
Yukary 發表於 19-1-30 17:25
不過有樣野好擔心嘅就係醫生同我講bb比正常size較輕,所以我好擔心佢唔夠健康,究竟有無方法可以呢個幾星期 ...

食同瞓 變豬
tansyneko
|
等係電視度睇JM被訪問,加油
daughterma
|
tansyneko 發表於 19-1-30 17:34
等係電視度睇JM被訪問,加油

x2
金金人
|
恭喜
toffeechoco
|
祝你心想事成, 母B 平安
winnieXpooh
|
Yukary 發表於 19-1-30 17:25
不過有樣野好擔心嘅就係醫生同我講bb比正常size較輕,所以我好擔心佢唔夠健康,究竟有無方法可以呢個幾星期 ...
順其自然la 不過果時去到3x週我有飲田原x個杜仲滴雞精去胎毒同安胎 bb果排磅數真係突飛猛進 你可以試下
luvkaka
|
回覆 Yukary 的帖子

唔該執埋化妝品, IN CASE真係中咗要上鏡架!!!!
KarenC
|
等妳初一上嚟報喜,一切順利
feifei_baby
|
焦糖媽 發表於 19-1-30 16:52

祝樓主心想事成, 生個初一bb, 上電視 ...

立春果日都要計時辰,我女立春果日出世,但因為係零晨,以為係羊頭,點知變馬尾!
konnie88
|
如果真係做左第一豬bb,記得上來報喜,讓我們為你高興