自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

同個囡去太空館,有啲簡單遊戲得三、四個小朋友排隊玩,我同囡排最後,突然有個b6女孩穿越我們想行到最前,我即刻擋住佢叫佢排隊,佢夠膽話你們不玩嘛!

珍珠宮

玩具勳章

回覆樓主:

我都試過聽到類似既回應。係Nike shop買野,排隊等比錢,一條隊排兩個cashier, 排到我突然有個男人撞到我衝去cashier, 我叫佢排隊,佢就話我唔行前,前面個人仲擺緊錢,個cashier亦都未叫人行前,不過個cashier 可能已經見慣呢種場面,佢無出聲將個男人對鞋放一邊,個男人一路用普通話鬧人,走既時候仲問我what's wrong, 見佢甘寸忍唔住用英文鬧番佢,佢啲家人企一邊都唔敢出聲,應該知核突,佢都唔收口,男人老狗

子爵府

MarMic 發表於 19-1-30 17:26
同個囡去太空館,有啲簡單遊戲得三、四個小朋友排隊玩,我同囡排最後,突然有個b6女孩穿越我們想行到最前, ...

有時候我都諗佢地對眼係咪有問題,咁大條龍都照衝埋去,完全無視排緊既人。

定係面皮厚到,你有你嘈,我行我素,佢覺得打尖係應該,你排隊係你蠢.

琥珀宮

hnh_mami 發表於 19-1-30 18:01
有時候我都諗佢地對眼係咪有問題,咁大條龍都照衝埋去,完全無視排緊既人。

定係面皮厚到,你有你嘈,我 ...

佢地都唔知咩叫排隊

tsung    發表於 19-1-30 20:32

男爵府

回覆樓主:

佢地由出世開始都無排隊呢個文化

公爵府

2024年龍年勳章

因為佢地排隊模式係要心口貼前面背脊,
你唔貼上去咪唔係排緊隊囉!

伯爵府

其實外國啲鬼仔鬼妹都係咁,無父母係身邊佢地係唔會排隊既。玩完機動遊戲一支箭跑岀黎又企返係最前。

伯爵府

去海洋公園海洋館,推住車仔,d一團團大陸人係要係後面推前,打尖,有次個女人一推三想行過我前面,我即時叫佢排隊,佢係可以笑笑口話,不緊要,讓你先,讓你先。痴痴地。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

佢地嘅所謂排隊好討厭,女人係痴到你埋一埋

男爵府

chingnc 發表於 19-1-30 17:33
我都試過聽到類似既回應。係Nike shop買野,排隊等比錢,一條隊排兩個cashier, 排到我突然有個男人撞到我衝 ...

唉! 又係d 自以為講英文高class d

唔啱講咩文都死, 去外國打尖夠唔夠胆嘈完叫what wrong

人地老外咁大隻,聲都唔敢聲,係香港就係慈母又唔落charge

大宅

育兒性格勳章

ivycwl 發表於 19-1-30 19:13
去海洋公園海洋館,推住車仔,d一團團大陸人係要係後面推前,打尖,有次個女人一推三想行過我前面,我即時 ...

早兩年啊女仲坐bb車,去海洋公園,鯊魚館出來,我開住d門等老公推bb出來,點知後面一班大陸團大媽大叔擁出來,個個笑曬口,老公要最後先出!我心入面一萬句粗口!!!xxxx癡線噶,有專人開門俾你地啊!!!個個四萬咁口行出來,些些都無句!!!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

ilovemytwins 發表於 19-1-30 18:29
其實外國啲鬼仔鬼妹都係咁,無父母係身邊佢地係唔會排隊既。玩完機動遊戲一支箭跑岀黎又企返係最前。
...
同意, 每個地方都有無品的人。

有好多大陸遊客都會排隊。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

ilovemytwins 發表於 19-1-30 18:29
...

除左b6,其他國籍都有既……上次我排2X,有幾個架妹都側側膊打尖,有個哥仔叫佢哋都扮唔知

首頁

尾頁

跳至