自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

以前同老公反深圳玩,一出夜店有個渣電單車既男人想埋黎搶野,我老公比較肥大一腳kick跌佢架電單車,個賊仔走都走唔切

伯爵府

浠浠媽媽 發表於 19-2-1 15:18
仲有佢地好鍾意利用d小朋友偷嘢架等你地無防備

係呀,試過在意大利有一個唔知是否吉卜賽女人,一手抱住一個歲幾嘅B,一手攞住個紙牌俾我地個團友睇,遮擋她的視線,旁邊另一人便打開團友手袋,幸得被隨後的我們看到,立即喝止才無損失。

男爵府

eddng 發表於 19-2-1 22:20
我同你一樣
又係朋友唔多
都唔知可以問邊個

點會騎劫 , 大家有緣先傾到計 ,同朋友講。。玩歐遊,比人嘅感覺係晒,網上傾,大把高呢人,大家暢談,不亦樂乎

男爵府

eddng 發表於 19-2-1 22:23
係呀,我都甘諗
夏天日長夜短
感覺多啲時間玩甘

我上年二月先玩北歐線,果種又熱又凍,又要狂帶保暖物資,少少發誓,冬天。。歐洲no way,睇下幾時又失憶。。。找屎

男爵府

eddng 發表於 19-2-1 22:24
未諗到
你有咩高見
一齊交流下

原本我想寫溫馨提示:真係要帶貼身bag。但諗諗下,可能你有第個方案

因為我本身唔係咁怕熱,貼身bag,我應該忍到,係坐唔舒服

我知有人喜歡唔帶晒錢出街,有些會留酒店,但我應該唔會,費事唱咗錢又唔用,咁不如淨用卡算

男爵府

carrie_1102 發表於 19-2-1 22:48
以前同老公反深圳玩,一出夜店有個渣電單車既男人想埋黎搶野,我老公比較肥大一腳kick跌佢架電單車 ...

個賊一定盲,揀都揀個瘦嘛

男爵府

momososo 發表於 19-2-1 23:30
係呀,試過在意大利有一個唔知是否吉卜賽女人,一手抱住一個歲幾嘅B,一手攞住個紙牌俾我地個團友睇,遮擋 ...

所以我都話跟團好,一群自己人,多好多眼,自由。。又要摷錢又要搵車又要搵路。。。(下刪百字,怕比人插 )

momososo    發表於 19-2-2 23:43

大宅

skippy 發表於 19-2-2 00:52
所以我都話跟團好,一群自己人,多好多眼,自由。。又要摷錢又要搵車又要搵路。。。(下刪百字,怕比人插 : ...

冇信心真係跟團好,起碼有咩事有導遊幫手。所以跟團有跟團好,自由行有自由行好 如果去落後地方,我都一定跟團,有咩事呢啲地方真係handle唔到

大宅

skippy 發表於 19-2-2 00:46
原本我想寫溫馨提示:真係要帶貼身bag。但諗諗下,可能你有第個方案

因為我本身唔係咁怕熱,貼 ...

其實,,,,,
唔用腰包
就甘用個小斜孭袋放passport,小量錢得唔得?
會唔會好危險?
其他大額錢放褲袋再加扣針扣實
仔仔褲袋都放錢用扣針扣實
啲賊唔會諗到小朋友身上有錢呱
甘樣得唔得呢?
我怕日日用腰包我個肚頂唔順
係呢,你會唔會放錢向酒店?
我又諗到將大額錢放入鞋,內衣褲度
放入喼留向酒店
甘又得唔得
但始終心掛掛

男爵府

MeMeMi2011 發表於 19-2-2 09:28
冇信心真係跟團好,起碼有咩事有導遊幫手。所以跟團有跟團好,自由行有自由行好 如果去落後地方, ...

對!有時知交通難handle自遊,我會排跟團,eg:南非埃及

男爵府

eddng 發表於 19-2-2 09:53
其實,,,,,
唔用腰包
就甘用個小斜孭袋放passport,小量錢得唔得?

就甘用個小斜孭袋放passport,小量錢得唔得? <= 我會加小外套包一包,你呢?

其他大額錢放褲袋再加扣針扣實 <= 褲貼身係咪得,我好少放錢去褲袋的

仔仔褲袋都放錢用扣針扣實,啲賊唔會諗到小朋友身上有錢呱 <= 小朋友褲袋就一定no,背囊你可試下,不過我理解小朋友唔識向前揹,你要多加訓練佢

你會唔會放錢向酒店? <= 唔會,唱咗嘅錢就預洗,放到酒店不如預簽卡,哈

我又諗到將大額錢放入鞋,內衣褲度 <= 我腦海只諗起你點摷錢比 ,放鞋放under,小心郁下郁下,騰出來

首頁

尾頁

跳至