做t21無事仲冼唔洗度頸皮?

mommy2015
|

我去卓越做T21,做超聲波嘅時候醫生冇幫我bb度頸皮。但我打去醫院問,佢同我講話私家醫生該做T21係要度頸皮。 私家嗰度話冇度頸皮,醫院嗰度話因為做咗T21,所以佢唔會再幫我做oscar。

其實做t21無事仲冼唔洗度頸皮?
肥虎虎
|
mommy2015 發表於 19-1-31 09:29
我去卓越做T21,做超聲波嘅時候醫生冇幫我bb度頸皮。但我打去醫院問,佢同我講話私家醫生該做T21係要度頸皮 ...

做產檢時睇下你位醫生度唔度
t21 只係驗血化驗only
s_for_samantha
|
我去卓越做T21,做超聲波嘅時候醫生冇幫我bb度頸皮。但我打去醫院問,佢同我講話私家醫生該做T21係要度頸皮 ...

我之前有問過 如果私家度頸皮要加錢。你同返醫院講無度到 睇下比吾比返個期你做Oscar。不過好多人都話T21準d 驗左低風險 應該都無事

jwhc0317
|
我係私家做nifty pro 時,醫生有幫我度頸皮同睇鼻骨仲做咗個詳細初步結構呀。可能每個醫生做法唔同
mommy2015
|
肥虎虎 發表於 19-1-31 09:31
做產檢時睇下你位醫生度唔度
t21 只係驗血化驗only

醫院就係話做產檢 做t21嗰日 做埋。
zukieem
|

T21準好多,一般做完都唔駛再做Oscar
mommy2015
|
zukieem 發表於 19-1-31 10:17
T21準好多,一般做完都唔駛再做Oscar

但做完t21仲洗唔冼度頸皮? 我見到有jm話做完t21無事, 但度頸皮厚先知有事囉!
zukieem
|
mommy2015 發表於 19-1-31 10:20
但做完t21仲洗唔冼度頸皮? 我見到有jm話做完t21無事, 但度頸皮厚先知有事囉!
...
求個安心既話都可以兩樣做埋,好多JM都會咁做
mommy2015
|
zukieem 發表於 19-1-31 10:25
求個安心既話都可以兩樣做埋,好多JM都會咁做

以家醫院cancel 埋booking。
小熊珠
|
我係私家做,冇做政府oscar ,到12wk時自己個產檢醫生幫我度左頸皮,好簡單的,你平時產檢時叫醫生度埋都應該ok
super_cat
|
mommy2015 發表於 19-1-31 10:26
以家醫院cancel 埋booking。

太誠實了,應該唔好同醫院講你做咗T21

我都打算做T21/nifty, 但會照度頸皮

不過做咗T21 無事都唔洗理會頸皮啦,T21準好多架bor
mommy2015
|
小熊珠 發表於 19-1-31 10:28
我係私家做,冇做政府oscar ,到12wk時自己個產檢醫生幫我度左頸皮,好簡單的,你平時產檢時叫醫生度埋都應 ...

我私家產檢醫生就係無度到。下次見佢已經要排到bb14週。應該度唔到。

mommy2015
|
super_cat 發表於 19-1-31 10:29

(emoji)我冇諗過咁多橋妙嘢。同埋唔明我有交稅,點解我話晒淨係想度頸皮都唔得?
super_cat
|
mommy2015 發表於 19-1-31 10:36
(emoji)我冇諗過咁多橋妙嘢。同埋唔明我有交稅,點解我話晒淨係想度頸皮都唔得?
...

因為政府見你已經做咗個更準確嘅,就唔幫你再做囉。。。費事一陣又有假陽性咁又攪餐懵

我爬文見有JM話同姑娘講咗自己有做T21就唔會幫佢度頸皮,度唔度頸皮事小,反正我自己會出去做, 但想多個機會見見BB...
mommy2015
|

其實係咪聽日可以照去醫院,因為有 appt 紙?
super_cat
|
mommy2015 發表於 19-1-31 10:41
其實係咪聽日可以照去醫院,因為有 appt 紙?

但你唔係話佢已經cancel咗booking ? cancel
咗張appointment 紙未必有用了

你去邊間睇? 我12週會去贊育第1次check up, 我見啲人話啱週數的話會即日做埋OSCAR

所以我都係當日先會知,但姑娘問到時,我會答佢無喺出面做T21
Rene122
|

乜原來同醫院D人講左做左T21就唔會幫自己做堆度頸皮
mommy2015
|
super_cat 發表於 19-1-31 10:45
但你唔係話佢已經cancel咗booking ? cancel
咗張appointment 紙未必有用了

我政府睇聯合。私家睇卓越。
mommy2015
|
super_cat 發表於 19-1-31 10:41
因為政府見你已經做咗個更準確嘅,就唔幫你再做囉。。。費事一陣又有假陽性咁又攪餐懵

我爬文見有JM話同 ...

你意思你自己出去做度頸皮?
super_cat
|
mommy2015 發表於 19-1-31 10:51
你意思你自己出去做度頸皮?

私家做T21/nifty

政府度頸皮