屋企wifi連i-phone上唔到網,android機就得

Everyloap
|
有冇人好似我咁,用i-phone連屋企wifi,時不時就上唔到網,但係明明連上左。唔只我個部係咁,屋企人都係咁,每次都要重新熄router再開返先得,好鬼麻煩。現家又係咁,反而用android機就正常上到網,到底係咩問題呢?
|
舊款ip?
我通常去政府網舊ipad上唔到,因為舊款ipad
小可愛11
|
Everyloap 發表於 19-1-31 10:52
有冇人好似我咁,用i-phone連屋企wifi,時不時就上唔到網,但係明明連上左。唔只我個部係咁,屋企人都係咁 ...

無試過你所講嘅問題。
moonlight9198
|
Everyloap 發表於 19-1-31 10:52
有冇人好似我咁,用i-phone連屋企wifi,時不時就上唔到網,但係明明連上左。唔只我個部係咁,屋企人都係咁 ...

沒有呢個問題。
SamSam2003
|
我有依個問題
c.vieri
|
你一係就試下係設定到、一般、重設網絡睇下得唔得

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
iamhappiness
|
我試過但唔係Iphone,係***,最後因為個Router太舊Support唔到新款手機,換左就無事
yanau
|
我用i7 呢排都有你所講問題
會突然斷wifi
007~sa
|
Router問題
Everyloap
|
yanau 發表於 19-1-31 12:36
我用i7 呢排都有你所講問題
會突然斷wifi
我就係用i7,時不時就上唔到

Everyloap
|
c.vieri 發表於 19-1-31 12:07
你一係就試下係設定到、一般、重設網絡睇下得唔得
我通常係熄router,下次試試用你個方法,唔該你
yanau
|
Everyloap 發表於 19-1-31 12:52

Oh
吾通喺i7 個問題
你up 到咩版本?
我12.1
kikiuiui
|
iamhappiness 發表於 19-1-31 12:09
我試過但唔係Iphone,係***,最後因為個Router太舊Support唔到新款手機,換左就無事
...

Everyloap
|
iamhappiness 發表於 19-1-31 12:09
...
我唔知個router 算唔算舊,個model係TL-WR841N
Everyloap
|
回覆 yanau 的帖子

我見係12.1.2 ,算唔算12.1
yanau
|
Everyloap 發表於 19-1-31 13:03
回覆 yanau 的帖子

我見係12.1.2 ,算唔算12.1

應該一樣
有新既更新
但我未up
因為for xs 我冇用冇理佢
我諗住過完年先去整
Everyloap
|
007~sa 發表於 19-1-31 12:46
Router問題
我見router個ver.11.1,係唔係太舊?
SamSam2003
|
Everyloap 發表於 19-1-31 12:52

我都係i7,要成日重新連線先上到網
SamSam2003
|
Everyloap 發表於 19-1-31 13:08
我見router個ver.11.1,係唔係太舊?

應該唔關router太舊事,我用google wifi果舊上網,一樣都係連唔到線
little_lovebb
|
用7PLUS, 間中會斷線, 要重新LOG IN 才得(IPHONE: 密碼不正確, 要重新入過)
反而, android機 完全冇咁情況