剛剛有咗5w,去政府排咗

fish_1118
|
剛剛有咗5w,去政府排咗,安排咗3月2X去產檢,係咪正常的?點解好似咁遲嘅,我前日有流過少少血同keep住流啡~而家應該點做?謝謝各位!
lindachan703
|
可以睇婦產科做陰照, 不過5week未必照到閃閃....
可能作小產, 訓多D床, 唔好走黎走去
加油!
vienna84
|
我都係5w, 排左3月1x 唐氏, 爬文好多都wk12 先做
健康院我排第一次產檢要4月添, 你盡早排
fish_1118
|
vienna84 發表於 19-1-31 12:21
我都係5w, 排左3月1x 唐氏, 爬文好多都wk12 先做
健康院我排第一次產檢要4月添, 你盡早排 ...

咁您有無去私家度照超聲波?
fish_1118
|
vienna84 發表於 19-1-31 12:21
健康院我排第一次產檢要4月添, 你盡早排 ...

係呀,我新手,乜都唔識

fish_1118
|
lindachan703 發表於 19-1-31 11:37
可以睇婦產科做陰照, 不過5week未必照到閃閃....
可能作小產, 訓多D床, 唔好走黎走去
加油! ...

通常幾多週可以去照閃閃?係咪都要book定先?^_^
李露眉
|
fish_1118 發表於 19-1-31 12:36
通常幾多週可以去照閃閃?係咪都要book定先?^_^

7周,先 book私家睇左次先
chitung173173
|
fish_1118 發表於 19-1-31 11:31
剛剛有咗5w,去政府排咗,安排咗3月2X去產檢,係咪正常的?點解好似咁遲嘅,我前日有流過少少血同keep住流啡 ...

你排邊間醫院?我都剛5w,排我3月4第一次見
liwsm1
|
fish_1118 發表於 19-1-31 11:31
剛剛有咗5w,去政府排咗,安排咗3月2X去產檢,係咪正常的?點解好似咁遲嘅,我前日有流過少少血同keep住流啡 ...

我都係岩岩5 週
Book左政府 驗唐氏 3 月20
18/2 7 週幾 約左私家醫生第一次檢查
好期待
kinkiking1129
|
去睇私家開安胎藥
白雪雪Ccc
|
liwsm1 發表於 19-1-31 13:28
我都係岩岩5 週
Book左政府 驗唐氏 3 月20
18/2 7 週幾 約左私家醫生第一次檢查

我都係岩岩先知有左,5週幾啦。仲未有時間去政府排,打算過左年先,會不會太遲呀? 但book左健康院3月18產檢,唐氏係醫院做檢查的嗎? 我如果就咁打去book得唔得咖?
liwsm1
|
白雪雪Ccc 發表於 19-1-31 15:15
我都係岩岩先知有左,5週幾啦。仲未有時間去政府排,打算過左年先,會不會太遲呀? 但book左健康院3月18產 ...

我就未打去健康院做檢查
我唔知唐氏係咪一定係醫院做喎 但我就去威記OPD睇
應該唔算遲啦 政府有排先比檢查 12 週先睇
反而你book左私家醫生未
fish_1118
|
chitung173173 發表於 19-1-31 13:03
你排邊間醫院?我都剛5w,排我3月4第一次見

咁您都好快,我屯門醫院。唐氏就3月21日。
fish_1118
|
liwsm1 發表於 19-1-31 15:49
我就未打去健康院做檢查
應該唔算遲啦 政府有排先比檢 ...

有無私家醫生好介紹?
millionbaby
|
我5w 個陣都係咁~去私家到睇~
流啡要多d 休息~睇私家醫生畀安胎藥~
我7w都有流啡~仲睇埋中醫飲安胎藥到12w
白雪雪Ccc
|
liwsm1 發表於 19-1-31 15:49
我就未打去健康院做檢查
應該唔算遲啦 政府有排先比檢 ...

過完年我都係去威記排呀 私家醫生我book左啦,2月中去,但個姑娘係booking時已經講定俾我知:醫生如果當日要urgent接生的話就要再約啦好擔心,因為佢個期太full ,好期待第一次照閃閃
liwsm1
|
白雪雪Ccc 發表於 19-1-31 16:07
過完年我都係去威記排呀 私家醫生我book左啦,2月中去,但個姑娘係booking時已經講定俾我知:醫生 ...

我地都係差唔多時間 都係2 月中睇私家
希望大家一齊順順利利

你約邊位醫生?
liwsm1
|
fish_1118 發表於 19-1-31 15:54
有無私家醫生好介紹?

我搵曾祥風 男醫生 係佐敦
未睇過 但朋友都係搵佢睇產前
好多人睇
白雪雪Ccc
|
liwsm1 發表於 19-1-31 16:49
我地都係差唔多時間 都係2 月中睇私家
希望大家一齊順順利利

我約左荃灣張耀昌醫生呀,因為如果揀私家醫院生的話會揀仁安。
真係好希望順順利利。

vienna84
|
fish_1118 發表於 19-1-31 12:34
咁您有無去私家度照超聲波?
有呀, BOOK 左WK 7去照