個人及bb體重

aguis
|
本人未有bb前117磅,現在30週,132磅,重了15磅,bb 就3磅,請問這個重量是正常嗎?會唔會重得太小?
saver_red
|
aguis 發表於 19-1-31 13:40
本人未有bb前117磅,現在30週,132磅,重了15磅,bb 就3磅,請問這個重量是正常嗎?會唔會重得太小?
...

產檢醫生話bb size 正唔正常?
saver_red
|
...

FYR

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
aguis
|
saver_red 發表於 19-1-31 14:04
產檢醫生話bb size 正唔正常?

健康院就話有點慢 私家就話ok
MillieYan
|
...

我現29週,BB都係3磅,醫生話係中間size

如果擔心就問一問醫生吧
saver_red
|
aguis 發表於 19-1-31 14:14
健康院就話有點慢 私家就話ok

咁可能只係比中碼BB 細小小啫, 未去到唔正常嘅
你而家仲有10個星期可以追, 食多d 長胎食物囉
唔好太擔心
aguis
|
saver_red 發表於 19-1-31 17:11
咁可能只係比中碼BB 細小小啫, 未去到唔正常嘅
你而家仲有10個星期可以追, 食多d 長胎食物囉
唔好太擔心:l ...

謝謝
黃家三少奶
|
...

我未有前130磅, 38w生之前134磅, bb 出世7.2磅, 醫生一路都話bb係中碼我就安心喇

aguis
|
黃家三少奶 發表於 19-1-31 17:43
我未有前130磅, 38w生之前134磅, bb 出世7.2磅, 醫生一路都話bb係中碼我就安心喇

...

7磅2 都好好
黃家三少奶
|
aguis 發表於 19-1-31 17:50
7磅2 都好好

中碼偏大少少
GCHK
|
醫生話BB size正常就冇問題
Charmchai
|

...

正呀即刻你本身仲輕左
想請教你點樣可以做到?
黃家三少奶
|
Charmchai 發表於 19-2-1 23:02
正呀即刻你本身仲輕左
想請教你點樣可以做到?

因為初期同後期都食唔到嘢,我有玩孕婦yoga,上堂miss有教修埋身,所以冇肥到呀
BkBKbkwong
|

...

點樣做到重咁少?
我都想,因為我未有都135磅,而家16w140磅
黃家三少奶
|
BkBKbkwong 發表於 19-2-27 19:29
點樣做到重咁少?
我都想,因為我未有都135磅,而家16w140磅

我有做孕婦瑜珈,又中妊娠糖尿,要控制飲食,成個孕期胃口又唔多好
Charmchai
|
...

B 正常size 就得啦,我由week 5 到而家week 34 都食唔到野,健康院話我重得少,私家話我b 有中碼。

次次去健康院都俾姑娘問一輪,跟住又要再見醫生又問一輪,但我食唔到,番工又頻樸,重唔到我都無法,bb 體重正常就得啦。
Cindy曾
|
...

我孕前那個月56kg,今天30周65.5kg 寶寶三磅多一點點!中碼! 二月份情人節開始控制血糖飲食健康,體重輕了一kg!私家醫生話寶寶正常唔好擔心,保持血糖穩定就OK
bchuma
|
...

我覺得可以繼續增重 食多點咯