孕吐反胃

Zuzububu
|
今日個肚同個胃唔舒服左成日,剛才啱啱嘔左出嚟,係第一次孕吐,想問通常嘔到第幾週先會好啲?
chanlazy
|
Zuzububu 發表於 19-1-31 19:48
今日個肚同個胃唔舒服左成日,剛才啱啱嘔左出嚟,係第一次孕吐,想問通常嘔到第幾週先會好啲?
...

嘔到12w 之後少左好多 而加18w幾 已經無嘔過加油媽咪!
健康蛋蛋
|
要睇個人體質哦~
我18週仲係作緊嘔,唔舒服又胃頂,不過比起初時係慢慢嘔少左
CAROL87
|
大約3個月就會改善,可以食materna 補充營養,同埋少食多餐
可以飲檸水改善作嘔感覺
Watermelongirl
|
我由6週開始嘔、依家10週比較好D 無嘔只係小小反胃
Zuzububu
|
CAROL87 發表於 19-1-31 21:26
大約3個月就會改善,可以食materna 補充營養,同埋少食多餐
可以飲檸水改善作嘔感覺 ...

係咪Materna 好啲啊?我見好多人都話食,我而家食緊 elevit 凖媽媽配方,唔知邊隻好啲呢?
RubyYu07
|
你係第幾週啊?通常到12週之後就會好翻D
Zuzububu
|
RubyYu07 發表於 19-1-31 22:26
你係第幾週啊?通常到12週之後就會好翻D

我就嚟7週
RubyYu07
|
Zuzububu 發表於 19-2-1 07:09
我就嚟7週

宜家應該都9週拉,好快就過3個月就好D喇,加油。
lllccclll
|
...

我都成日反胃 可以試下梳打水加檸檬 飲完舒服d
Zuzububu
|
RubyYu07 發表於 19-2-15 21:10
宜家應該都9週拉,好快就過3個月就好D喇,加油。

(emoji)
bchuma
|
...

四個月會好轉,有點會嘔到生
臭Patpat小B
|
我嘔到4個月,街都唔敢出啊個陣時,頂住呀,過左就到甜蜜期
bell_ling
|
我依家12週都仲係反胃作嘔
希望遲啲會好啲