"$4000" - 老公: 已填銀行, A/C NO. 唔填銀行號碼

chocolatebean
|
有冇問題?

佢死同我坳, 話HK3大銀行實知道, 唔洗填
喜歡你更多
|
唔填希望唔會當無填啦!有d衰彈返轉頭就慘
幸福黃太太
|
chocolatebean 發表於 19-1-31 23:40
有冇問題?

要交埋銀行卡,卡上會睇到既

但你要話比老公知, 個銀行號碼係睇分行, 唔係分邊間銀行。
洋洋
|
chocolatebean 發表於 19-1-31 23:40
有冇問題?

實知,咁簡單,點解唔填?
|
回覆 幸福黃太太 的帖子

佢話3大, 政府會知, 佢唔去CHECK
洋洋
|
幸福黃太太 發表於 19-1-31 23:52
要交埋銀行卡,卡上會睇到既

但你要話比老公知, 個銀行號碼係睇分行, 唔係分邊間銀行。

Bank code 係睇邊間銀行
卡上未必有bank code ,例如hsbc
有d卡連戶口號碼都冇,只有卡號碼,例如渣打
mmya
|
由得佢啦,遲咗收錢唔好嘈
wcpcelia    發表於 19-2-1 11:19
|
回覆 mmya 的帖子

費事佢收唔到就唔抵啦!
咩都同我坳, 自己又一舊雲, 激氣呀!
yaumuimui
|
知唔知幾時截止呢?
mmya
|
chocolatebean 發表於 19-1-31 23:58
回覆 mmya 的帖子

費事佢收唔到就唔抵啦!

唔想收唔到,就寫得清清楚楚,正正確確。 人哋要處理二百萬人嘅申請,唔清楚就彈㗎啦
櫻花bb
|
有冇問題?

反正都係填!唔差幾個數目字啦!唔填型d咩?!
小軒軒
|
chocolatebean 發表於 19-1-31 23:58
回覆 mmya 的帖子

費事佢收唔到就唔抵啦!

同街 d 婦孺有咩分別?
Edithcsm
|
由得佢啦,同佢講收唔到錢當做善事囉~
至愛朱古力
|
自己搵自己笨,填多幾個數字都懶,懶型!收唔到錢唔好嘈呀
wcpcelia    發表於 19-2-1 11:19
charmingsam
|
yaumuimui 發表於 19-1-31 23:59
知唔知幾時截止呢?

4月30號
MIRACLESUN
|
如果知?佢就唔使你填啦,叫得你填,你話佢會知呀??
hhz
|
好似要寫銀行名同埋要影銀行卡,所以應該ok.

不過張form要你填,如果無填俾人彈form,要再填過,咁就唔好怨人
halthepooh
|
有冇問題?

我係工作人員知都一定唔幫佢填,呢啲個人資料,入錯戶咪賴我?唔好講政府啦,商業機構都係咁啦
reject損失係你老公之嘛,工作人員唔會損失,佢大條道理reject個申請添啦

calvin1230hk
|
相同姓名嘅人好多,到時個銀行號碼唔小心搞錯,唔好嘈,唔好推個責任比人地就得。
spikenard
|
寫多幾個數字困難到咁?