婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想食咩, 99都會煮畀我食 :)

公爵府

牛年勳章

有 買好多嘢比我 但佢唔太識煮 由我帶反屋企比媽咪煲
好多謝99同媽咪

男爵府

薄荷熊 發表於 19-3-25 01:07
個孫最重要丫嗎
我大肚果陣成日出風冷,食多少少野肚皮大咗又痕,喺街食野又唔好意思左R右R,又驚R出紋
我 ...

即刻笑笑口覆佢
「老爺你都理得我啦,你覺得我同個孫仲會唔會理你呀?食食食」

別墅

bbbbb001 發表於 19-3-28 13:28
即刻笑笑口覆佢
「老爺你都理得我啦,你覺得我同個孫仲會唔會理你呀?食食食」
...

果陣其他親戚都喺度,唔想落佢面,反正唔會成日見
宜家生咗bb我都好少帶過去. 老爺奶奶成日唔俾bb訓,bb扭眼訓佢地點都要摷醒bb玩. 俾奶奶用樽餵奶,bb食哂都仲繼續俾bb吸,虧佢自稱考到陪月牌,仲成日教我地點湊b,湊掂佢地自己先啦..

大宅

我地備孕既時候99已經講定話唔會幫手,叫我地自己搞掂~ 所以對佢無乜期望。而且我同老公覺得請姐姐有請姐姐好處,大家避免爭執,畢竟湊bb既方法都會存在generation gap
果日同99食飯,佢要我地一定要擺百日宴,唔擺都要請屋企人食飯,等佢可以係親戚朋友面前威威 我同老公都O曬嘴囉~

大宅

tataji 發表於 19-3-20 00:54
咩都無好呀!我生完第一日姑奶就打比我夾我話一定要飲明天煲來的生化湯 我同我老公媽咪講等佢地攪掂佢 佢 ...

完全贊同

男爵府

無,無特別。奶奶係外國出生同長大,外國無照顧心抱呢套。生完,奶奶帶花禮物求探下。大家好客氣。

大宅

無 相反我家姐奶奶送了大花膠比我

大宅

睛靈勳章

咩都無!
座月時探過一次,給了1千元,跟住都沒有出現過. 出月等我們自動覺抱B去見佢,從不會問. 而佢唔要求見, 而且最好唔好出現係佢眼前. 我個仔已20多歲, 沒有帶過一天, 見唔見都無問題. 明白仔女多會有偏心, 而我們係20多年來都做足自已的本份, 尊重佢地, 不跟佢計較, 明知佢係大細超出哂面, 我們都孝順佢地, 只求大家客客氣氣. 但直至今年出現了狀況, 真係好唔開心, 連我C6都對佢亞媽不滿, 大家已唔見2個多月了. 真係心痛.

大宅

回覆 Ahling2004 的帖子

你都好有-千元利士 我 99送了印有公司名贈品囗水肩比個孫

複式洋房

乜都無,4個月時候去完日本翻來,同我講有輻射 飲涼茶????(emoji)

子爵府

hkmcdmcd 發表於 19-2-1 00:41
我6299 乜都冇

隔離個post話99病左唔使㷛湯比佢,要做就自己個仔去做,呢道d人大肚又會怪99唔幫手坐月㷛野,......呢道d港女心抱係唔係精神分裂架???每次睇呢兩個posts並排而出就覺得好有趣。

大宅

hkmcdmcd 發表於 19-2-1 00:41
我6299 乜都冇

有,仲好有心對我好好!
佢一口氣訂左廿隻雞,人地開頭唔賣生雞,但佢知果間雞好,同人地傾到比佢買。
生完會煲湯比我飲,仲淨係比我飲,特登買魚買送煮比我。
佢仲走去睇YouTube 學沖涼幫阿b沖等我休息。
我一做野就趕我走,話要好好休息~

男爵府

Ahling2004 發表於 19-4-4 16:19
咩都無!
座月時探過一次,給了1千元,跟住都沒有出現過. 出月等我們自動覺抱B去見佢,從不會問. 而佢唔要求 ...

發生左咩事呀?咩原因令99冇偏心你老公

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

IPodnano 發表於 19-4-11 04:11
有,仲好有心對我好好!
佢一口氣訂左廿隻雞,人地開頭唔賣生雞,但佢知果間雞好,同人地傾到比佢買。
生 ...

大宅

冇。毛都冇一條。
佢仲話結咗婚一家一主自己攪掂。
食飯仲會叫好多大肚唔食得嘅嘢,然後同我講「係咩唔食得咩我個時冇介口架wo。」
到佢個女大肚,每樣都問食唔食得先至叫,又伙呢煲路。

始終唔係親生,算,我有工人陪月呀媽,唔需要靠佢。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至