夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仲數佢d套把鬼咩!自己攞黎煩!

大宅

你想點做? 其實最好過報復方法就係攞晒佢啲錢,過好自己嘅生活!呢啲嘢根本上冇仇報,就算你同個乞兒上床⋯⋯作賤自己佢都唔會care!你花時間去搞佢就越難忘記,越難放低越辛苦!

侯爵府

babyjane09 發表於 19-2-1 10:46
我個幾月前開過POST講我個賤渣老公喺我地拍拖十幾年期間不斷偷食,結婚八個月後再偷跟手拋棄我。當時我仲好 ...

呃你你又嬲,認左你又嬲,你其實想點呢?佢突然良心發現,認錯,氹返你,應承以後一心一意對你?都好明顯唔會發生。。。佢係點,你又何必糾纏,得你一個嬲同傷心,佢不知幾風流快活呢jm. 你快唔快樂嘅權利點解要放係佢手上呢?報仇可能你有一剎快感,但loop 住係呢個人度咪即係要繼續suffer.... 認清事實,接受同let go 吧,邊次分手之後唔係轉頭就遇到第二個吖?

子爵府

回覆樓主:

都離婚仲講咁多廢話做乜,又應成5月前唔再搞3搞4,根本多餘 即時納錢一腳伸開個廢柴,仲話5月,對多5日都嫌多

男爵府

自己好好活著,就係對佢最大報復了

男爵府

報甚麼復? 好好過自已的人生吧, 你不是為某些人而生存的.

大宅

JessicaElla 發表於 19-2-1 14:53
報甚麼復? 好好過自已的人生吧, 你不是為某些人而生存的.

正一法國大餐……!

珍珠宮

回覆樓主

你醒未?
個男人拍拖到結婚一直偷食,都唔理你
依加關係破裂都搞緊離婚,仲理得你吖!

複式洋房

我好犯賤,係都要上黎比大家鬧一鬧,我明架喇

大宅

babyjane09 發表於 19-2-1 15:17
我好犯賤,係都要上黎比大家鬧一鬧,我明架喇

吾係鬧大家都是女人係激動激心?就是你家人朋友睇了也心痛?點解要咁冇尊嚴乞求条賤蟲!

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我廿年婚姻都要完結,傷心難過都差唔多一年,係最低迷時期,都係多得班朋友扶持,開解我,令我拾回自信心。
在我擁有回自信心後,我亦覓到一個待我真誠既男人。
當你拾回自信,自己魅力番黎既時候,就係你最佳既報復武器。
記住人要活得開心過每一天,佢都去同人開房令自己開心,你又何必每日要為佢所做既野而嬲。放生佢等於放生自己。

男爵府

我個幾月前開過POST講我個賤渣老公喺我地拍拖十幾年期間不斷偷食,結婚八個月後再偷跟手拋棄我。當時我仲好 ...

都離婚啦,何必執著佢有無第二個,放生自己啦。慢慢行出黎,活得比佢好,埋就係最大報復。
做人,5好難为自己

珍珠宮

算把啦...既然都要同佢分開喇..就唔好糾纏啦....咪盞自己唔開心...
你問到佢個答案又如果o者....係又點唔係又點.....
你都知佢係咩人咖啦...佢唔care你既...其實你都冇咩好報復....除非可以拎哂佢d錢...!
工冇o左可以搵過...女人冇左又係可以搵過...佢仲有咩可以比你報復?
不如早d收搭好自己既心情...重新出發重好啦!

最好既報復就係活得比佢好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

離開佢 就係讓自己好過

拍拖時候已經係不停搞三搞四,一次又一次,已證明個人不可信,你唔離開佢,一直傷害緊你,其實就正正係你自己

大宅

華妹妹 發表於 19-2-1 13:01
我覺得報復就唔洗啦,報應佢就一定有。
你同佢講:本來我想用盡辦法報復,不過而家我諗諗下,你呢d雞蟲一定 ...

男人俾人唱叫鷄真的會覺得自己羞家嗎?最怕你講左,有D人掉轉同你講叫你睇開D!唱埋佢有性病,冇忽好肉,段估佢唔會除褲以示清白呱?!

禁止訪問

侯爵府

老土d講句,放過別人等於放過自己,重新生活,活得比佢好

大宅

真係想做D野洩憤,咪掉晒佢Ddom囉!之後就放下自在啦!

禁止訪問

男爵府

2021可愛聖誕B勳章

回覆 babyjane09 的帖子

其實都傾好遲啲會離婚,佢偷唔偷食已經唔再重要。用啲心機同時間對自己好啲,做吓運動,去吓街,打扮吓,陪家人朋友好過啦。

首頁

尾頁

跳至