bhhjj

愛輕如空氣
|

hhffg
shannon_fky4186
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-1 20:47
一個高學歷人士,把愚孝,裙腳,媽寶,發揮得如此淋漓盡致!

我今日開始放農曆年假期,然後同老公講今晚或 ...

你地兩公婆感情差到已經撕爛塊面咁嘈,何必呢

再講,已經嘈成咁,你老公點會接你電話丫,接左咪又係嘈起黎
FennieMan
|
其實你倆夫婦有問題,點解要個女做磨心呢?既然已經報名去旅行,咪比個女去,小朋友知道去旅行,而因為你堅持冇得去,好慘啫!
愛輕如空氣
|
FennieMan 發表於 19-2-1 21:30
其實你倆夫婦有問題,點解要個女做磨心呢?既然已經報名去旅行,咪比個女去,小朋友知道去旅行,而因為你堅 ...

佢先2歲,1月頭佢地先帶個女去左澳洲十幾日,現在又話去旅遊,叫我唔好返去!
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-1 21:36
佢先2歲,1月頭佢地先帶個女去左澳洲十幾日,現在又話去旅遊,叫我唔好返去!
...

原本有得去旅行,最後因為媽咪無得去,你個女肯定唔開心啦!唔關年紀細事。

再講,其實你仲想唔想繼續呢段婚姻呢?
愛輕如空氣
|
shannon_fky4186 發表於 19-2-1 21:50

原本有得去旅行,最後因為媽咪無得去,你個女肯定唔 ...

可能針拮唔到肉唔知痛!
你可以去旅行,但可否提前同我講聲,唔係等我準備返去,你再通知我唔洗翻,等我一個人係大陸過年!
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-1 22:01
可能針拮唔到肉唔知痛!
你可以去旅行,但可否提前同我講聲,唔係等我準備返去,你再通知我唔洗翻,等我一 ...

同意,我無可能感受到你既唔開心!如果你單純想發洩,咁當然無問題啦。

我地作為網友,俾多個角度既想法參考而已。如不同意,無視我啦!
crystal媽咪
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-1 20:47
hhffg

mini1204
|
好心分手啦
佢根本吾放你在眼內
留係度把鬼
|
shannon_fky4186 發表於 19-2-1 21:50

原本有得去旅行,最後因為媽咪無得去,你個女肯定唔 ...
因為旅行事件所以想離婚?!遲了入來,還有其他原因嗎??
|
20091223 發表於 19-2-1 23:16
因為旅行事件所以想離婚?!遲了入來,還有其他原因嗎??

樓主無話想離婚。佢老公好唔尊重佢,新年同夫家成員約好曬去旅行、俾曬錢,打算帶埋樓主個女,無預樓主但最後一刻先通知樓主,仲叫樓主唔洗番去。佢老公亦無打算初二陪樓主番娘家。

之後同樓主講左D好難聽既說話,兩公婆在微信文字上嘈起上黎。樓主要求老公唔帶個女去旅行。大致上係咁。
soso1227
|
樓主你長時間在大陸工作?
兩公婆長期分隔兩地,好易有問題。
Nancy20090615
|
睇段對話邊似夫婦.
|
shannon_fky4186 發表於 19-2-1 23:22

樓主無話想離婚。佢老公好唔尊重佢,新年同夫家成員 ...

原來是這樣的。我看樓上問還想不想繼續段婚姻?都有人話好心分手,誤會了
愛輕如空氣
|
soso1227 發表於 19-2-1 23:49
樓主你長時間在大陸工作?
兩公婆長期分隔兩地,好易有問題。

係,唔單止婆媳,還有夫妻問題!
以前睇我PO嘅文jm可能有所了解,我那位今年把愚孝,媽寶,發揮到更加之淋漓盡致!

例一:大概8.9月,我女咳,99穩到我之前買的猴棗散,發現裡面只剩下2支,就係地鐵鬧我,話我湊女時,亂灌比藥個女食,搞到個女現在都未識行路,講到我這個親生媽咪好黑心!

2.倆公婆同房,過左好多日我老公夜晚發噩夢大喊,99話因為我搣佢仔(倆公婆的玩鬧,再加上佢口賤所以搣c6)再強逼c6同我同房,所以先搞到佢仔發噩夢,好彩佢仔講出黎,唔係心裡好容易出問題,仲話我強姦佢仔,強姦可以報警拉我!
愛輕如空氣
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-2 16:00
係,唔單止婆媳,還有夫妻問題!
以前睇我PO嘅文jm可能有所了解,我那位今年把愚孝,媽寶,發揮到更加之淋 ...

三:上個月底99早上WeChat告知我話湊我女同前同事去歐洲玩,當日就出發,預計十幾日先回來,當時我都冇意見,你出埋機票錢,我可以有咩意見!

因為當日就黎星期加元旦我有三日假期,甘我就想回去同老公過倒數。當晚我冇告訴任何人我回去,返到香港夜晚9點幾,出門時急得濟忘記攞鎖匙,開門比我係99,我當時好驚訝,早上同我講當日飛機……但都冇多想,改左時間仲好,比我再見下個女!開門我就講左一句「奶奶,你係度嘅,唔係話今日飛機咩」

但99就開始先發制人大聲鬧我,問我突然回去係咩意思,既然信唔過就帶個女番大陸,話現在同我冇說話好講!
愛輕如空氣
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-2 16:04
三:上個月底99早上WeChat告知我話湊我女同前同事去歐洲玩,當日就出發,預計十幾日先回來,當時我都冇意見 ...

話我帶親個女就嗽,話我翻來搞到佢一家人去旅行都唔開心,好黑心!咩都懶我身上!
我同佢解釋本打算回來陪老公,佢覺得係駁嘴,都係甘鬧我,叫我第日回去!佢改左31號早上飛機(老公臨時請假陪一起去澳洲)

他們回來時已經係1月中旬,19號99同鄉會返深圳食飯,所以我湊左2日女女,就係打算年假多陪下個女,點知就有昨天的爭吵,佢地一家人去旅行,根本冇預我,叫我唔好返去先,但都冇提前同我講~我想同父母返鄉下過年但都搶唔到高鐵票,過年就得我一個人留係深圳的屋企!
這就係事情的經過……發生甘多事,老公自始至終同阿媽同一陣線,昨天c6話因為我搞到今個年好唔開心!
愛輕如空氣
|
愛輕如空氣 發表於 19-2-2 16:12

話我帶親個女就嗽,話我翻來搞到佢一家人去旅行都唔開心 ...

就係因為就是月頭的事,c6覺得係我錯,99咩都係啱嘅!
昨日c6還鬧我「賤貨」外人面前是一位高學歷,高素質,熱心,孝順仔的形象,最後鬧自己老婆「賤貨」初戀到結婚10年了,最後換來這個詞,真係膝頭鍋抹眼淚!
今日我叫佢唔好帶個女回來了,等個女同佢地一起去旅行!

近排我父母出錢比我開鋪頭,今個月底我份工辭職期,明年可以自己湊返個女!
愛輕如空氣
|
20091223 發表於 19-2-2 07:44
原來是這樣的。我看樓上問還想不想繼續段婚姻?都有人話好心分手,誤會了
...

jm你可以再睇下我回復其他人的事情經過
愛輕如空氣
|
shannon_fky4186 發表於 19-2-1 23:22

樓主無話想離婚。佢老公好唔尊重佢,新年同夫家成員 ...

係,JM你可以睇下我回復其他人的事情經過!