有無人公司用緊lotus notes?

細細聲
|
自己好吾鐘意,仲要超舊版,次次email爆左又要搵IT 幫我過data。人地用緊outlook send d 開會invitation黎又完全睇吾到時間地址

覺得好out
bbshop_bb
|

我公司d資源。。。。
我初初黎,唔知點用,都摸左一星期

tkop
|
細細聲 發表於 19-2-2 11:35
自己好吾鐘意,仲要超舊版,次次email爆左又要搵IT 幫我過data。人地用緊outlook send d 開會invitation黎 ...

Lotus 123?
細細聲
|
bbshop_bb 發表於 19-2-2 11:36

我公司d資源。。。。
我初初黎,唔知點用,都摸左一星期

吾明點解lotus notes 甘麻煩都有人用,仲要個介面好似幾十年前!

平時做野啲client 係甘問有無新design要innovative,但連公司最基本嘅email。。。
wcpcelia    發表於 19-2-2 19:01
bbshop_bb
|
係,attachment 好d, 在句子已attachment, 到人地睇時會有see xxx attachment.
唔駛下下打please refer to xxx.pdf
candysandy
|

仲以為絕左種,原來仲有公司用緊。

[工慾善其事,必先利其器],你老闆似乎唔知點解?
Cordelia78
|
之前係
宜家用outlook
Backup email 在自己drive 次次search 到不是全部search 曬
在outlook (emoji)search 也是
gglc
|
我公司係,聽聞好似IBM過兩年已經唔support. 應該下年公司會plan轉。好似政府機構係仲用緊。
我初用都好唔慣,不過冇法。
藍尾巴
|
backup email 唔洗搵it.,自己整都好快,我習慣每3個月開一個新既backup
karshing
|
20年前公司用lotus note係比較有規模,宜家公司都係用緊!
細細聲
|
藍尾巴 發表於 19-2-2 12:19
backup email 唔洗搵it.,自己整都好快,我習慣每3個月開一個新既backup

呢度個lotus notes一向都要搵IT攪(上一份公司用outlook都係自己開個檔黎save,完全吾覺得煩)
細細聲
|
gglc 發表於 19-2-2 12:12
我公司係,聽聞好似IBM過兩年已經唔support. 應該下年公司會plan轉。好似政府機構係仲用緊。
我初用都好唔 ...

係咪ibm吾support,所有公司就會轉返outlook
Poyau
|
tkop 發表於 19-2-2 11:38
Lotus 123?

無咗啦
vivibabyvivi
|
咸豐年代既野,難得你老闆咁念舊
Poyau
|
細細聲 發表於 19-2-2 12:31
係咪ibm吾support,所有公司就會轉返outlook

IBM有support 聖誕前出咗新version
BBJOJO
|

BBJOJO
|

BBJOJO
|

我唔知點樣開多一個file唔知可唔可以搬啲嘢過去
我都唔知自己講緊乜
LuckyStar
|
BBJOJO 發表於 19-2-2 12:42
我唔知點樣開多一個file唔知可唔可以搬啲嘢過去
我都唔知自己講緊乜
...

起碼20 年前 不過我都用過
yucl_hk
|
古董