自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

怪獸青BB 發表於 19-2-2 13:24
舊公司有用,可能工作量不多所以唔覺得難用,最中意佢有個即時通信可以同同事吹水問野,唔使下下email打電 ...

呢個係佢唯不可取之處
不過後面轉咗outlook,轉埋用sykpe

公爵府

tkop 發表於 19-2-2 11:38
Lotus 123?

DOS 時代產物喎

珍珠宮

rachel0316 發表於 19-2-2 16:49
你係電腦既file 可以即刻right click send 出去
又可好容易打個subject 就搵到email
因好多公司都用outloo ...

你係電腦既file 可以即刻right click send 出去
>notes 都得,不過樣衰d

又可好容易打個subject 就搵到email
>呢樣 notes 好似難搵d

因好多公司都用outlook
係email 貼個screen cap人地就睇到

>notes 都可以貼,但 send 完可能走位

我而家係要特登貼screencap 係word 然後attach send 比人先睇到
煩好多

>而家都冇乜人用 notes lu

瑪瑙宮

WWT1234 發表於 19-2-2 18:42

DOS 時代產物喎

有視窗版的

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主係你公司it 無做更新,Lotus Notes 係好強大既personal management System,政府、MNC、保險公司等多數會用,不過維護費真係天價。

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

大宅

youhello507 發表於 19-2-2 18:45

係呀!! 搵封email 又難!!! 仲成日走位!!!

仲有次次reply 人都要自己delete 啲attachment!! delete 左仲會有句野話俾人知。。我覺得好豬

大宅

alfreday 發表於 19-2-2 20:43
樓主係你公司it 無做更新,Lotus Notes 係好強大既personal management System,政府、MNC、保險公司等多數 ...

竟然係好野黎?

不過吾識欣賞

伯爵府

細細聲 發表於 19-2-2 21:19
竟然係好野黎?

不過吾識欣賞

我做左接近廿年IT 由金融到地產到MNC都未遇過 真係史前軟件

公爵府

tkop 發表於 19-2-2 20:24

有視窗版的

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

好媽媽勳章

細細聲 發表於 19-2-2 21:16

係呀!! 搵封email 又難!!! 仲成日走位!!!

咦,我公司的Lotus Notes有得揀reply with attachment/reply without attachment. 我記得幾年前已有。

Screen capture 又係,我用notes 可直接paste到在email內容位的。

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

tkop 發表於 19-2-2 11:38
Lotus 123?

N 年前 AS level computer application 必考題

伯爵府

youhello507 發表於 19-2-2 18:45

note 貼完 screencap 用outlook 既人係睇唔到
要用attachment 試過好幾次
非常煩

大宅

rachel0316 發表於 19-2-3 14:05
note 貼完 screencap 用outlook 既人係睇唔到
要用attachment 試過好幾次
非常煩

人地outlook send 圖黎,我都睇吾到,要開browser,但好多時又話load 吾到

又有好多時,人地用outlook send 有
啲table 格式,一係highlight 左d items,但我自己睇到格式亂晒,又乜色都無! 睇死人

男爵府

舊公司用,好煩冇得好似outlook咁打旗仔

男爵府

伯爵府

細細聲 發表於 19-2-3 14:15
人地outlook send 圖黎,我都睇吾到,要開browser,但好多時又話load 吾到

又有好多時,人地用o ...

係會亂哂 所以非常煩

首頁

尾頁

跳至