中國聯通$11電話卡

Charlotte_mom
|
出左,人在廣州,sms收唔到,local call話要收費(我用酒店電話打俾自己話係外地電話)
好彩簽左6個月啫(月費$14),我都唔知出張卡黎做咩
定係我唔識用呀。我其實想要個大陸號碼收sms,book 下檯咁咋
|

|
Charlotte_mom 發表於 19-2-2 13:54
出左,人在廣州,sms收唔到,local call話要收費(我用酒店電話打俾自己話係外地電話)
好彩簽左6個月啫( ...

聯通在大陸出或 香港出?
littlesister
|
$11 係邊種卡?最近出左$6人仔,香港收到SMS
tictactoe
|
$14 只包以下4種其中1種, 你選了哪一種, 冇選的要逐項收費:
1. 香港數據
2. 內地數據
3. 香港通話
4. 內地通話
我選了2, 在香港及內地都收到SMS
maggkiki
|
聯通好差,上兩星期我去廣州又係收唔到 諗住打比親戚,搞左個幾兩個鐘,最後投降,要用酒店電話,又係話 local 要比錢,兩毫子一分鐘,講左一陣,但最後都冇收到錢。
|
12312 發表於 19-2-2 15:33
聯通在大陸出或 香港出?

香港出
|
tictactoe 發表於 19-2-2 15:43
$14 只包以下4種其中1種, 你選了哪一種, 冇選的要逐項收費:
1. 香港數據
2. 內地數據

我選左4,因我自己電話有day pass已有data
我收sms同數據有關嗎?
|
maggkiki 發表於 19-2-2 15:43
聯通好差,上兩星期我去廣州又係收唔到 諗住打比親戚,搞左個幾兩個鐘,最後投降,要用酒店電話, ...

我而家咪就係咁囉
我想有個內地電話收到sms,可做驗証book檯call車果d啫
點知連最基本function都做唔到
|
Charlotte_mom 發表於 19-2-2 16:26
香港出

所我既聯通深圳出6元月費。
happy_eatnsleep
|
littlesister 發表於 19-2-2 15:36

$6 人仔請問你在邊度出?
我在羅湖聯通問過話而家冇,叫我出$99 一個月的
|
12312 發表於 19-2-2 16:33
所我既聯通深圳出6元月費。

$6 人仔請問你在邊度出?
我在羅湖聯通問過話而家冇,叫我出$99 一個月的
Rubik
|
我都係用呢隻,深圳收到,香港都收到
你有係香港試過嗎?
maggkiki
|
Charlotte_mom 發表於 19-2-2 16:29
我而家咪就係咁囉
我想有個內地電話收到sms,可做驗証book檯call車果d啫
點知連最基本function ...

我費事轉咭,用返自己電話咭,諗住打一兩個電話唔駛好多錢,點知去到廣州駁聯通網,打唔到,激鬼C
|
Rubik 發表於 19-2-2 16:37
我都係用呢隻,深圳收到,香港都收到
你有係香港試過嗎?

無,我係人在大陸時訂檯要驗証大陸手電號wor,所以我在香港無試
我見收唔到sms就用酒店電話試打俾自己,提示話係外地號碼要收錢囉
dndoomostt
|
littlesister 發表於 19-2-2 15:36

咩台係邊到出$6蚊用黎淘下, 上下拼多多幾好

puipuipuipui123
|

maggiecch
|
我前兩個星期係羅湖聯通出咗張
$200人仔,入面有$100儲值。每用800M,就收$1。月費$6。
其實係一卡雙號,仲有實名,方便用we chat pay
|
maggiecch 發表於 19-2-2 17:15
我前兩個星期係羅湖聯通出咗張
$200人仔,入面有$100儲值。每用800M,就收$1。月費$6。
其實係一卡雙號,仲 ...

係咪羅湖落地鐵前嗰間舖,寧寧舍舍得一間獨立舖嗰度?
maggiecch
|
happy_eatnsleep 發表於 19-2-2 17:26
係咪羅湖落地鐵前嗰間舖,寧寧舍舍得一間獨立舖嗰度?

唔係地鐵那邊。係商業城出口那邊。有晒幾間電訊公司