永亨兒童零存整付

pat614
|
hhmum 發表於 19-2-16 00:14
你去邊間?我今日續左攪左成個鐘 填左好多份表簽左幾個名,住址證明、出世纸、我同仔身份證都要 ...

我十陣係大圍做緊,5使比文件,只係比我id佢續,剛整完11分鐘
hohoma16
|
hhmum 發表於 19-2-16 00:14
你去邊間?我今日續左攪左成個鐘 填左好多份表簽左幾個名,住址證明、出世纸、我同仔身份證都要 ...

大圍啊!(emoji)職員很有效率
pat614
|
hohoma16 發表於 19-2-16 13:32

係,我11分鐘攪掂
hhmum
|
hohoma16 發表於 19-2-16 13:32

我將軍澳
klyilok
|
yuhuikit 發表於 19-2-12 08:59
如果做一年, 可考慮南商2.28%

我昨日去問,職員話得1.6%/3個月,請問你這個是大人定期?
mandy512
|
klyilok 發表於 19-2-16 14:31
我昨日去問,職員話得1.6%/3個月,請問你這個是大人定期?

唔係定期,係親子樂零付整付

https://www.ncb.com.hk/nanyang_bank/popup1/ncb_20190330_Kids_t.pdf
PKMP
|
請問上年做了一份,今年可以再做多份嗎?
kiufungb
|
PKMP 發表於 19-2-16 21:35

每年都可以做份新嘅
yan1101hk
|
PKMP 發表於 19-2-16 21:35

我都係上年先做,做2年。 唔知今年有冇得再做多份呢?
newspaperhang
|
yan1101hk 發表於 19-2-17 11:59
我都係上年先做,做2年。 唔知今年有冇得再做多份呢?

每年都可以做一份新既
yan1101hk
|
newspaperhang 發表於 19-2-18 12:56
每年都可以做一份新既

咁都好禾,但開戶係咪又要好耐呢。 上次去開搞左成個幾鐘,企到腳軟(emoji)
|
yan1101hk 發表於 19-2-18 15:06
咁都好禾,但開戶係咪又要好耐呢。 上次去開搞左成個幾鐘,企到腳軟(emoji)
...

我之前去果間係坐低整架,到入錢果刻先係去櫃檯
yan1101hk
|
newspaperhang 發表於 19-2-18 22:49
我之前去果間係坐低整架,到入錢果刻先係去櫃檯

我仲要係一開始就排隊(排普通入錢果條隊),排到櫃檯再企喺到整,我問佢係咪交低哂資料比佢就可以行開坐喺到等,職員話唔得,要企喺到整完為止。 真係腳都軟(emoji)
|
yan1101hk 發表於 19-2-18 22:59
我仲要係一開始就排隊(排普通入錢果條隊),排到櫃檯再企喺到整,我問佢係咪交低哂資料比佢就可以行開坐 ...

咁真係等好耐喎!
我有少少衰咁諗⋯⋯臨閂門前一個鐘去整得唔得佢地趕收工會唔會整得快d 呢
kokochow
|
pat614 發表於 19-2-16 10:30

我十陣係大圍做緊,5使比文件,只係比我id佢續,剛整完11分 ...

想問1年/2年好?
pat614
|
kokochow 發表於 19-2-19 08:37
想問1年/2年好?

兩年息高半厘,我做開兩年,今次連上次嘅本同息作底金再每人儲

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
YanYan0116
|
newspaperhang 發表於 19-2-18 23:02
咁真係等好耐喎!
我有少少衰咁諗⋯⋯臨閂門前一個鐘去整得唔得佢地趕收工會唔會整 ...

搞笑.

不過, 佢可以話要預約.
HHCCMama
|
上星期五是之前一份的到期日,原先打算先轉去支票戶口,等第二日攞埋d証件先再做,點知職員話到期日續的話,就不用帶出世紙等,前後十五分鐘搞掂!
bb12345
|
hohoma16 發表於 19-2-15 23:05
我剛續左,無用到住址證明或證件,佢會幫你取消舊本,拿錢給你,再開本新簿,前後15分鐘左右
...
要唔要同一間分行做先得
(我有份就到期,之前官塘做, 想土瓜灣再做份新,要重新開戶嗎)
Aidenlo
|
HHCCMama 發表於 19-2-19 18:33
上星期五是之前一份的到期日,原先打算先轉去支票戶口,等第二日攞埋d証件先再做,點知職員話到期日續的話 ...

請問我張單至21號
我21號一或22號可以用原單續期?