懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

生完四個月多 日日狂脫髮 洗頭不在講 地下最恐怖 係咪正常 已經用防脫髮洗頭水and 食supplement

別墅

回覆樓主:

正常呀
我都甩緊 不過應該無你咁勁
bobocheung65 發表於 19-2-2 16:49
生完四個月多 日日狂脫髮 洗頭不在講 地下最恐怖 係咪正常 已經用防脫髮洗頭水and 食supplement

...

Hellobobocheung65,產後的荷爾蒙變化,影響頭髮的正常生長和脫落規律,一般脫髮高峰期喺產後3至4個月,大概喺6至12個月期間恢復原來嘅規律。媽媽選用的防脫髮洗頭水,最好係天然無化學成分的,可減少對頭皮的刺激。間中用木梳梳頭或者用手指按摩頭皮,可幫助頭部血液循環,加速頭髮生長。平時媽媽胃口好唔好呀? 休息得充足嗎?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

產後脫髮好正常,過咗一排就會慢慢正常返,均衡飲食同埋充多d營養會有幫助,我第二胎產後有keep食多一排孕婦維他命(M開頭果隻)再加埋防脫洗髮水(A牌),產後脫髮情況就冇生完第一胎時咁勁

禁止訪問

男爵府

ice-lemon 發表於 19-2-14 01:44
盡量少d 拉扯頭皮啦
同埋繼續食materna 個d supplement 啦洗頭水聽講50x個隻比較好
...

謝謝
te quiero mucho mi amo

男爵府

bobocheung65 發表於 19-2-2 16:49

...

放心啦正常架,我第一胎果時同你差唔多,都係食多D對生頭髮有幫助既食物,同埋轉用Aveda 既防脫髮洗頭水,情況就慢慢改善到啦

男爵府

Carolinewongc 發表於 19-2-14 15:48
放心啦正常架,我第一胎果時同你差唔多,都係食多D對生頭髮有幫助既食物,同埋轉用Aveda 既防脫髮洗頭水, ...

aveda 平網上都$700幾
我有食核桃黑芝麻
te quiero mucho mi amo

大宅

Carolinewongc 發表於 19-2-14 15:48
放心啦正常架,我第一胎果時同你差唔多,都係食多D對生頭髮有幫助既食物,同埋轉用Aveda 既防脫髮洗頭水, ...

多唔多泡?陣味係點?

男爵府

Isabelle1207 發表於 19-2-15 16:01
多唔多泡?陣味係點?

Aveda冇泡架,習慣用有泡要D時間適應下,但洗完覺得幾舒服乾淨,陣味聞落都清爽

複式洋房

我細囡14個月,由3個月我開始甩頭髮,到而家仲甩緊囉!見到自己髮量越來越少真灰!

大宅

Carolinewongc 發表於 19-2-19 16:46
Aveda冇泡架,習慣用有泡要D時間適應下,但洗完覺得幾舒服乾淨,陣味聞落都清爽
...

thanks

複式洋房

我想知用幾耐可以轉返用開既洗頭水

男爵府

hillhillmom 發表於 19-2-25 15:50
我想知用幾耐可以轉返用開既洗頭水

我用用下覺得幾好用所以冇再轉其他洗頭水,keep 住用Aveda

複式洋房

Carolinewongc 發表於 19-2-26 13:06
我用用下覺得幾好用所以冇再轉其他洗頭水,keep 住用Aveda

搞到我都想試下,係咪有好多分店賣?

男爵府

hillhillmom 發表於 19-2-28 15:06
搞到我都想試下,係咪有好多分店賣?

呢個係Aveda分店既網,你去睇下

https://aveda.imaginex.com/aveda_locations

複式洋房

Carolinewongc 發表於 19-3-12 17:40
呢個係Aveda分店既網,你去睇下

https://aveda.imaginex.com/aveda_locations

唔該哂

禁止訪問

大宅

產後脫髮,可以試下柳屋柑橘EX活髮精華。希望可以幫到手。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至