潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

maggiejane 發表於 19-2-18 22:33
如果1:1 ,大概指要8萬spending

Thx

男爵府

回覆 Pigalle 的帖子

Of course it’s the price enlisted on the year of collection.

大宅

Greatgrey 發表於 19-2-19 00:10
回覆 Pigalle 的帖子

Of course it’s the price enlisted on the year of collection.

朋友啱啱喺F S H攞咗個舊年order 嘅SO, 但係收佢舊年B25價錢, 所以我都想知係咪唔同地方唔同規矩.

大宅

回覆樓主:

見到咁多資深jm一年有幾個offer 真係令我好羨慕
我喺香港一個Offer都未有
我太鍾意行到邊買到邊。忍吾到
D HK sa 一check到我周圍買 (香港同澳門佢哋都睇到record) 都好似有啲唔like
我對袋又花心 唔係淨係BKC.
所以都真係好難...
飛日本反而易少少..佢哋好似冇咁介意我喺其他shop 買嘢

男爵府

phoebe1016 發表於 19-2-20 22:33
見到咁多資深jm 一年有幾個offer 真係令我好羨慕
我太鍾意行到邊買到 ...

有無啲袋spending 無咁多但有offer?

大宅

jasminewan35 發表於 19-2-20 23:21
有無啲袋spending 無咁多但有offer?

除左BKC 之外 其他袋都吾洗spending. 不過如果要買新色/受歡迎既色或size/指定心水色~就好睇緣份同個Sa 拎唔拎出嚟俾你 ~

如果有幫襯開 可能好少少嘅

大宅

jm, 你咪鬼咁謙啦, 我對你嘅分享post好深刻, 對你嚟講, 喺日本買H點只係易少少, 睇你嘅分享, 根本冇咩spending已經買到b/k/c啦
你咁樣講, 會令到喺香港有spending嘅jm葡萄你㗎

大宅

Pigalle 發表於 19-2-20 22:14
唔該曬 朋友啱啱喺F S H攞咗個舊年order 嘅SO, 但係收佢舊年B25價錢, 所以我都想知係咪唔同地方 ...

分享少少,好耐之前訂貨俾咗訂金,一半,要等九個月,事情有講明如果價格有調整就會係收貨(俾餘額)嘅時候再補差價,係香港,幾年前了,當時訂首飾

大宅

Chantal_Jardin 發表於 19-2-21 00:21
分享少少,好耐之前訂貨俾咗訂金,一半,要等九個月,事情有講明如果價格有調整就會係收貨(俾餘額)嘅時 ...

我幾年前訂過首飾,唔使比訂,到貨後該首飾減左價,係比買嗰時既價錢,即係平嗰個價。

大宅

Chantal_Jardin 發表於 19-2-21 00:21
分享少少,好耐之前訂貨俾咗訂金,一半,要等九個月,事情有講明如果價格有調整就會係收貨(俾餘額)嘅時 ...

謝分享,好詳細. 以前香港買首飾都係俾一半訂,而家巴黎就要比全數...

大宅

金田媽 發表於 19-2-20 23:54
jm, 你咪鬼咁謙啦, 我對你嘅分享post好深刻, 對你嚟講, 喺日本買H點只係易少少, 睇你嘅分享, 根本冇咩spen ...

又唔係次次都「根本冇咩spending」就有offer 既~當然我梗係想要乜有乜啦...不過我仲要再努力下~

我都好羨慕d jm有財力一年有幾個offer, 多d上黎分享靚野,咁我咪有靚野睇

大宅

你唔到,我以為你0係香港係offer任揀果隻
日本真係過癮好多,第一次offer係個sa自己遊黎搵我,又好給力咁調到個袋比我,不過當然要spending

大宅

mrslovely 發表於 19-2-21 00:45
我幾年前訂過首飾,唔使比訂,到貨後該首飾減左價,係比買嗰時既價錢,即係平嗰個價。
...

多謝分享!因為我係要開模做一個NON STANDARD SIZE,所以可能唔同玩法?

大宅

Pigalle 發表於 19-2-21 01:30
謝分享,好詳細. 以前香港買首飾都係俾一半訂,而家巴黎就要比全數...

...

俾全數都好,每年都價格調整嘛!好似我果次要等好耐,所以就貴咗啦

大宅

Pigalle 發表於 19-2-21 01:30

...

jm, 你巴黎嘅經驗係幾耐之前?
上年9月我都有喺巴黎H訂咗首飾, sa只係叫我俾全數嘅一半作為deposit, 唔使俾全數喎

大宅

phoebe1016 發表於 19-2-21 01:38
又唔係次次都「根本冇咩spending」就有offer 既~當然我梗係想要乜有乜啦...不過我仲要再努力下~

我都好 ...

你能夠喺H買到想要乜有乜, 已經恨死好多jm, 慶幸我都遇到好sa, 唔係又會俾人老屈我要葡萄你

大宅

Chantal_Jardin 發表於 19-2-21 06:37
俾全數都好,每年都價格調整嘛!好似我果次要等好耐,所以就貴咗啦

點解會貴咗呢
上年9月我喺巴黎H訂咗首飾, 首先, 我個sa只係叫我俾全數嘅一半作為deposit, 唔使俾全數, 另外, 我同佢講, 我要今年4月先去pick up, 我特登問佢如果加咗價點算, 佢仲確認公司policy係計我落訂時嘅價錢去收尾數, 所以, 就算加咗價, 都唔關我事喎, 點解同你嘅經驗唔同

大宅

金田媽 發表於 19-2-21 23:18
jm, 你巴黎嘅經驗係幾耐之前?
上年9月我都有喺巴黎H訂咗首飾, sa只係叫我俾全數嘅一半作為deposit, 唔使 ...

舊年,因為想訂番隻已經冇再出嘅白金戒指,負責首飾嘅S A就話要full pay,所以最後都冇訂到。唔知係咪調貨同重新再做有分別

大宅

phoebe1016 發表於 19-2-21 01:38

我都好 ...

用spending 去拎offer冇乜好羨慕, 上IG睇,有啲人去全球各地都可以Walk in 有offer, 仲寫到係5、6個比佢揀,簡直係偶像

男爵府

Pigalle 發表於 19-2-22 01:23
舊年,因為想訂番隻已經冇再出嘅白金戒指,負責首飾嘅S A就話要full pay,所以最後都冇訂到。唔知係咪調貨 ...

係香港訂貨係俾一半deposit,貨到也係會跟返你訂時個價錢,但調貨係唔駛先比錢架喎

首頁

尾頁

跳至