請問呢個係假Apple email

lovely_princess
|
Thx

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
lo913
|
lovely_princess 發表於 19-2-2 22:18
Thx

假,唔好開。我成日收,我冇理,直接deleted 左佢
namnamnamlolo
|
間中都收到
無理
tsung
|
無視佢
Poyau    發表於 19-2-2 23:04
|
我開咗個doc啊有冇事
Poyau
|
小心中伏
hangma726
|
假架,收過
tansyneko
|

susumi123
|
我都收過幾次,唔好開,唔好理佢
silvia_yu
|

askachu
|
lovely_princess 發表於 19-2-2 22:38
我開咗個doc啊有冇事

開左就奶野
kaki0901
|
正常好少apple會send email
除非廣告email
其他一律假,唔好開
yschau
|
最近收過兩次,應該是假電郵,無理佢。
1998Ruby1998
|
一睇就知假,睇 sender email 寫 akunya-tidak-perdulit...,邊有 apple 官方email 會咁開頭呢!(BTW,呢句係印尼文,意思 I don't care)

仲有收據檔案,連 Thank you 都串錯,email 冇上款,第一句又冇大階,Apple 唔會犯呢 d 低級錯誤。

唔好以為開左 document,device 冇即刻中毒就以為冇野。同病一樣,有潛伏期,亦有 d 病完全冇徵狀,等你 check 到已經病入膏肓。可能佢依家種左程式係你 device,等你唔用果陣,佢就可以透過程式控制你部 device。Run 掃毒程式都未必 check 到,但安全起見一定要先 scan,但最好就洗機。以後自己小心 d,望清楚先 click 任何文件同 link。
janice1226
|
點block 佢? 我用hotmail, 搵唔到點reject佢email. 舉報過佢又無人理, 成日收到好煩
hedhed
|
是木馬⋯⋯ 清唔到的⋯⋯⋯ 慘了!
LovelyK
|
我都收到,成日收到,用過手機開隻email
但無開過Doc
kawai35
|
lovely_princess 發表於 19-2-2 22:18
Thx

唔好開呀
|
hedhed 發表於 19-2-3 00:15
是木馬⋯⋯ 清唔到的⋯⋯⋯ 慘了!

下,即係點呀,咁而家我應該點做,謝大家
|
我哋會用邊一個Apps去scan?