過珠海唔需經澳門???

心心兒
|
想問而家過珠海係咪已經唔需經澳門關??謝謝各位解答
馬霸
|
心心兒 發表於 19-2-3 21:04

不需要
HoshiSora
|

應該不需要
Poyau    發表於 19-2-4 00:32
心心兒
|
是呀?因為太耐無去過珠海。
tkop
|

港珠澳嘛,到左珠海才到澳門
babe2010
|
不嬲都唔一定要經,香港有船直去珠海
心心兒
|
babe2010 發表於 19-2-3 22:01
不嬲都唔一定要經,香港有船直去珠海

請問係邊度撘??
Alex123
|
心心兒 發表於 19-2-3 22:02
請問係邊度撘??

一向在中港碼頭有船直達珠海香州港。我十幾年前已經係咁樣坐。
心心兒
|
Alex123 發表於 19-2-3 22:14
一向在中港碼頭有船直達珠海香州港。我十幾年前已經係咁樣坐。

而家都有??去到中港碼頭買就可以嗎??
emt1314
|
如果由香港經港珠澳大橋, 係兩個唔同的關口, 不需要經珠海去澳門的.
carolyktong
|
珠江船務一直有船從中港碼頭 / 港澳碼頭去珠海九洲港。
carolyktong
|
回覆 心心兒 的帖子

上網買都可以
babe2010
|
心心兒 發表於 19-2-3 22:02
請問係邊度撘??

中港城,不過你都係經澳門好,一來班次不多,二來仲貴過去澳門,仲有碼頭好唔就脚
白羊花花
|
唔洗
Alex123
|
心心兒 發表於 19-2-3 22:16
而家都有??去到中港碼頭買就可以嗎??

https://www.cksp.com.hk/zh-HK/route/pearl_river_delta/shipingline_price_hk_zj

現在還有沒有新年假期的船票就好難講。估計大部分也售罄。你可以去碼頭或中旅社問下。
Poyau    發表於 19-2-4 00:33
心心兒
|
Alex123 發表於 19-2-3 23:42
https://www.cksp.com.hk/zh-HK/route/pearl_river_delta/shipingline_price_hk_zj

現在還有沒有新年假期 ...

謝謝您