你地小朋友會在親戚面前特別唔聽話嗎?

heily123
|
我個小朋友天性活潑,坐唔定,由於男家嗰邊得佢一個小朋友,個個都錫+寵愛到不得了,每次聚會見面我個小朋友都痴住佢地玩唔理我同老公,我地比既指令完全唔聽,總之一去到男家嗰邊佢就好似甩縮繩馬榴咁唔聽話,如果我地鬧佢,佢找到好多靠山。想問這情況普遍嗎?
GCHK
|
我覺得佢喺公公婆婆屋企係最放鬆最放肆嘅
我要做媽媽
|
小朋友真係好醒目㗎,佢自己自己大把靠山,肯定唔會聽你地話
GCHK
|
我要做媽媽 發表於 19-2-6 23:44
小朋友真係好醒目㗎,佢自己自己大把靠山,肯定唔會聽你地話

非常同意,特別係係公公婆婆度,覺得佢地就係佢嘅靠山
Pollyowen
|
咁得返你地時, 佢會好聽話嗎?
heily123
|
Pollyowen 發表於 19-2-8 15:05
咁得返你地時, 佢會好聽話嗎?

會呀
salok
|
我仔都會
平時好乖好聽話
去到婆婆/多親戚朋友到, 鬼上身咁
, 變左另一個人
bchuma
|
heily123 發表於 19-2-3 23:19
我個小朋友天性活潑,坐唔定,由於男家嗰邊得佢一個小朋友,個個都錫+寵愛到不得了,每次聚會見面我個小朋 ...

小朋友一有靠山係會唔聽話嘠喔。呢點正常嘠
bbwing03
|
我仔一上到老爺奶奶屋企就黎料
sumpo
|
我個小朋友天性活潑,坐唔定,由於男家嗰邊得佢一個小朋友,個個都錫+寵愛到不得了,每次聚會見面我個小朋 ...

係呀,我個女都係咁,所以有時好怕見男家人,阿婆婆有時都會幫手話下教下佢嘅,但我姑奶呢就好種佢 所以我好唔鍾意佢地見囉
imhsewife
|
salok 發表於 19-2-9 19:05
我仔都會
平時好乖好聽話
去到婆婆/多親戚朋友到, 鬼上身咁

一模一樣 發晒顛 真係精到不得了 知我唔會果陣鬧爆佢
artai430
|
回覆 heily123 的帖子

我囡相反.

同我一齊最百厭((有時我都治唔到佢, 要99出動去治佢)
面對其怹親戚/表哥/表姐就會扮乖...自已食飯.

((申利. 3歲半)
hoganbaby
|

如果翻去男家先咁,其實可以理解,如果唔係好過分嘅,俾佢玩下囉