年初一恐懼症

heily123
|

每年年初一都要返男家拜年一整日,最怕無嘢講焗住喺一間屋唔知講乜,大家好努力揾話題,自己又唔鐘意social ,咁既悶爆塲面要涯足一日,又唔可以狂玩電話咁無禮貌,點都要應酬一下,諗起都唔想去。加上我個小朋友去到男家就失控,唔會聽自己話,會完全當我無到,最唔想聽到「肥左喎」「而家揾幾多錢人工」

(Samantha)
|
上樓打完招呼見未齊人落街行下,行到差唔多上樓吹陣水就打機
cqwert    發表於 19-2-4 00:49
FJmom
|
我絕對明白你
heily123
|
(Samantha) 發表於 19-2-3 23:59
上樓打完招呼見未齊人落街行下,行到差唔多上樓吹陣水就打機

我老爺唔比架,唉預左悶一日
wcpcelia    發表於 19-2-4 11:57
(Samantha)
|
heily123 發表於 19-2-4 00:01
我老爺唔比架,唉預左悶一日

我試過坐到瞓着

叫老公搵個藉口落街買嘢。
南丁媽咪
|
咁一年都係一次年初一
祝開開心心
heily123
|
(Samantha) 發表於 19-2-4 00:03
我試過坐到瞓着

我都試過差不多瞓著
Angel_Rose
|
小朋友去到男家就失控,係咪男家有人超寵小朋友,佢覺得有靠山,所以當媽咪無到
mandy952
|
heily123 發表於 19-2-3 23:55
每年年初一都要返男家拜年一整日,最怕無嘢講焗住喺一間屋唔知講乜,大家好努力揾話題,自己又唔鐘意social ...

話趕住去第2度拜年,走先
MM6
|
每年年初一都要返男家拜年一整日,最怕無嘢講焗住喺一間屋唔知講乜,大家好努力揾話題,自己又唔鐘意social ...

完完全全明白你感受,話新年去旅行又唔高興,冇得去,真係焗住呆坐一日等客到
catcat笑
|

未結婚就問幾時結?
結咗又問幾時生?
生咗又問幾時追多個?
追咗再問幾時追個仔?
never end
Waiwai11
|
catcat笑 發表於 19-2-4 00:17
未結婚就問幾時結?
結咗又問幾時生?
生咗又問幾時追多個?

倒牌聽到好煩
szeyee1999
|
可以先發制人。一入屋話佢肥咗,然後問佢幾錢人工?
wcpcelia    發表於 19-2-4 11:58
greenpea    發表於 19-2-4 10:17
FJmom    發表於 19-2-4 08:00
cqwert    發表於 19-2-4 00:50
monchhichijoyce
|

好彩我每年年初一淨係飲完餐茶之後就全日自由活動
Charmchai
|
monchhichijoyce 發表於 19-2-4 00:49
好彩我每年年初一淨係飲完餐茶之後就全日自由活動

我都係飲餐茶就算,但啲人老馮遲到,仲要食唔飽,全程唔會有人同你講野,招呼都無打,但要派利是
heily123
|
Angel_Rose 發表於 19-2-4 00:06
小朋友去到男家就失控,係咪男家有人超寵小朋友,佢覺得有靠山,所以當媽咪無到 ...

係,全個男家得我有生小朋友
crystal媽咪
|

仲有幾時再生多個,有啲乜嘢計劃………………
咖啡戀人
|

我都有恐懼
Fishqqma
|
冇嘢講咪唔好講囉, 點解要努力去搵話題?
如果你要由朝坐到晚, 唔通講足全日咩?
|
我都係,無野講,唔鐘意social 坐埋一二邊
不過我係自己屋企
又無得落街,好無奈