經常有白鴿係窗外

lam133
|
係衰運定好運?
八卦一下

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
V_VPONG
|
小心禽流感
liuliu
|
自來動物有玄機:
白 鴿 健 康 運 差
除 鰦 烏 鴉 外 , 自 飛 入 屋 同 樣 代 表 剋 星 鮋 仲 有 白 鴿 。 白 鴿 每 到 一 個 地 方 總 帶 來 「 屎 屎 尿 尿 」 , 這 可 喻 意 為 疾 病 之 源 , 所 以 要 小 心 身 體 健 康 。 另 外 同 樣 有 損 糧 食 之 含 意 , 有 破 財 鮋 先 兆 。

你可以在google 再search參考

lam133
|
V_VPONG 發表於 19-2-4 09:53
小心禽流感

多謝提醒
lam133
|
liuliu 發表於 19-2-4 09:56
自來動物有玄機:
白 鴿 健 康 運 差
除 鰦 烏 鴉 外 , 自 飛 入 屋 同 樣 代 表 剋 星 鮋 仲 有 白 鴿 ...

謝謝;
去google了
channba31
|
趕走佢
Poyau
|
良禽擇木而棲 間屋本身風水好
restahaus
|
lam133 發表於 19-2-4 09:39
係衰運定好運?
八卦一下

好運!白鴿眼意思是看不起人,白鴿飛到你附近是看得起你。小時候家裡十分十分窮,有一天有一隻白鴿飛入我家,我沒有理它,讓它逗留十多分鐘自己飛走。
she007
|
其實冇關的,我屋苑都幾多白鴿,佢地厘係冷氣機位生仔,我覺得好討厭就真,我見對面樓同一位簡直勁污糟又多鴿屎,有不少單位係趕白鴿的,包括我!
phoebepanpan
|
我近排就係成日聽見白鴿叫。今日終於比我發現。 在冷氣機位。窗外條駁位。成堆屎
發點下大雨洗走d 屎
phoebepanpan
|
she007 發表於 19-2-4 13:14
其實冇關的,我屋苑都幾多白鴿,佢地厘係冷氣機位生仔,我覺得好討厭就真,我見對面樓同一位簡直勁污糟又多鴿屎 ...

咩方法趕走?
tsung
|

mihk
|
Poyau 發表於 19-2-4 12:57
良禽擇木而棲 間屋本身風水好

係啊!當年住碧瑤灣 背山面海
直情在露台足巢 我們等佢D bb 識飛先帶佢去地面
Poyau    發表於 19-2-4 14:53
mameme
|
phoebepanpan 發表於 19-2-4 14:08
咩方法趕走?

我貼咗幾隻cd喺冷氣機頂同窗邊就少咗,以前成朝咕咕咕好煩㗎
布丁Purin
|
回覆 lam133 的帖子

你圖中個隻係珠頸斑鳩,成日會咕咕叫

Yeelim
|
是玄學上是好意頭的, 所謂白鴿眼, 有白鴿是屋外古時是好的.
但現在又話有菌, 又話禽流. 又是另一種睇法.
要睇下樓主你信那一樣了.
lam133
|
Yeelim 發表於 19-2-4 15:53
是玄學上是好意頭的, 所謂白鴿眼, 有白鴿是屋外古時是好的.
但現在又話有菌, 又話禽流. 又是另一種睇法.
...

我怕有雀屎多D
lam133
|
布丁Purin 發表於 19-2-4 15:51
回覆 lam133 的帖子

你圖中個隻係珠頸斑鳩,成日會咕咕叫

唔識分,係咁樣叫
Reminder
|
lam133 發表於 19-2-4 09:39
係衰運定好運?