車牌VJ2XX

kvin
|
如果你識得上述Audi車主,請你提提他,行車時,要扣上安全帶同唔好一隻手揸車、一隻手講電話!

剛於11:35在觀塘道見到

道路安全,人人有責

Poyau
|
好危險吓
tsung
|
駕駛態度有問題
esmehouse
|
DorothyTsang
|
真係好怕啲馬路炸彈
yan12
|
回覆 kvin 的帖子

其實有多時見到有不負責任嘅司機都唔知有乜辦法好
試過有架的士,肯定已行人綠燈,好多公公婆婆已踏左一步,包括我,因為係街市附近,所以好多老人家,架的士都可以照衝
行多步真係分分鐘比佢撞到,睇住佢車尾個車牌,目送佢,記左3日,上fb某啲group又唔批我出post
真係冇乜渠道可以投訴呢啲咁唔負責任嘅司機!
M&A Mom
|
我星期五搭巴士出旺角,喺將軍澳隧道出藍田,見到有架私家車個司機直頭兩隻手喺度食蛋撻,雙手冇揸過軚盤,我趕唔切影佢相,眼見都有10秒!
mical
|
yan12 發表於 19-2-4 12:32
回覆 kvin 的帖子

有車牌有時間地點,可致電1823投訴,唔怕麻煩可能要去警局落份口供,對這些不負責任的司機,不可寛容!
vivibabyvivi
|
推爆佢
milktealai
|
好危機㗎
kvin
|
mical 發表於 19-2-4 13:47
有車牌有時間地點,可致電1823投訴,唔怕麻煩可能要去警局落份口供,對這些不負責任的司機,不可寛容!
...

希望再無咁不負責任嘅司機!

crystal媽咪
|
tsung 發表於 19-2-4 12:00
駕駛態度有問題

我成日見到啲單手揸軚盤、講電話嗰啲…………我好想即刻影低,我驚佢即刻落車打我
Hailey_Lam
|
20150618bb
|
kvin 發表於 19-2-4 11:45
如果你識得上述Audi車主,請你提提他,行車時,要扣上安全帶同唔好一隻手揸車、一隻手講電話!

剛於11:35 ...
可以話比你知,多到如果影低而有獎金,就唔使上班@50的話
kenshiro18
|
大把不知所謂司機仲放小朋友係前座
kvin
|
kenshiro18 發表於 19-2-4 17:08
大把不知所謂司機仲放小朋友係前座

簡直無腦
noherec
|
有片就1823佢啦!
cakii
|

Onlok
|
yan12 發表於 19-2-4 12:32
回覆 kvin 的帖子

我個仲痴,行人綠燈過緊馬路,突然有架車係另一條線U turn過嚟,嚇得我哋死死下,佢sa 個冧就駛走咗!
Cara2006
|
kvin 發表於 19-2-4 11:45

剛於11:35 ...

有時間,有車牌,可以用 1823