今日啲人好燥底

小mama
|
今日去街市買菜,人山人海,好多人都好燥底,係咁bi li ba la咁鬧人,埋怨,乜乜乜。

人多自然塞都係都係咁嘈,菜檔阿姐又係唔知鬧邊個,找少一蚊,仲要比佢話。。。

年三十,大家開心為咩咁燥。。。
SabrinaR
|

香港太迫人太多
生活壓力又大
tsung    發表於 19-2-4 20:02
Mm233
|
香港人多地少又迫又撞又排長龍 我有時都燥 最慘係情況無得救,每年愈來愈迫
tsung    發表於 19-2-4 20:03
日月水火    發表於 19-2-4 18:01
學會放下    發表於 19-2-4 14:38
小星星1
|
小mama 發表於 19-2-4 13:25
今日去街市買菜,人山人海,好多人都好燥底,係咁bi li ba la咁鬧人,埋怨,乜乜乜。

人多自然塞都係都係 ...

前天去日本城又係,我直行去搵嘢,個女人又㗩,都唔知㗩乜痴痴地,包埸睇吖麻!之後
見有個呀伯同呀婆停係度睇煲,塞住行唔到,我好聲好氣話唔該我想入去,個呀婆話我都想入呀,原來兩個唔譤,又唔開口叫伯伯企過少少,唔通想等呀伯睇完先,佢先入去?真好禮貌,值得一讚
tansyneko
|
因為逼,唉...
|
我都覺紅綠燈前,紅黃燈前車未郁,後車已經響按砵,好趕呀
YY1101
|
我都好燥
小mama
|
YY1101 發表於 19-2-4 13:46
我都好燥

點解?
milktealai
|
街市真係好多人
tsung    發表於 19-2-4 20:04
kiko_mami
|
今朝真係勁燥,隔離屋燒衣燒到成條走廊火燭咁大煙,叫佢去樓梯位燒通風d就叫我收聲,真係火都黎
OKC
|
SabrinaR 發表於 19-2-4 13:28
香港太迫人太多
生活壓力又大

越來越迫,閒日週末到處都迫人,周圍都見到自由行拖喼大聲叫囂,長期係咁好難唔燥
學會放下    發表於 19-2-4 14:39
Mary媽咪
|
1773 發表於 19-2-4 13:43
我都覺紅綠燈前,紅黃燈前車未郁,後車已經響按砵,好趕呀
...

好憎d 司機少少野就響按
係街係好吵耳架囉
討厭指數對我黎講滿星星呀
lflxl
|
我去買魚都無啦啦比檔主兇。一整塊半邊鯇魚,我要上半部,係咁易比左手勢話要上少少就發脾氣擺返唔賣比我。其實都無所謂任佢切,又係佢自己問我要幾多。嬲到我話左佢幾句,都無話唔要,使唔使咁嘅態度。
小_魚
|

頭先去茶記, 我都見D 伙記俾比時燥底
tkop
|
lflxl 發表於 19-2-4 14:03
我去買魚都無啦啦比檔主兇。一整塊半邊鯇魚,我要上半部,係咁易比左手勢話要上少少就發脾氣擺返唔賣比我。 ...

你唔問佢係咪只可以要左半定右半
tkop
|
小_魚 發表於 19-2-4 14:03
頭先去茶記, 我都見D 伙記俾比時燥底

比咩時
lflxl
|
tkop 發表於 19-2-4 14:07
你唔問佢係咪只可以要左半定右半

我要上 預由佢切架 通常要上係要硬食多啲 奇怪佢自己問我點預份量又發我老皮 直接講切三分二比我都唔緊要
musiccisum
|

太多人,乜都要排
露比EE
|

大家只睇自己,覺得自己有理就唔理人,其實大家禮貌啲一句就少好多矛盾,當然一定有人冇禮貌,但從自己做起先,多一句唔該,多一句謝謝,又唔會少忽肉,但順耳啲聽落好聽啲嘛!
學會放下    發表於 19-2-4 14:41
小_魚
|
tkop 發表於 19-2-4 14:07
比咩時

打錯晒D 字, 我想話'我都見D 伙記比平時燥底'